ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині створять робочу групу, яка займеться впровадженням послуги раннього втручання

Юлія Шпак

|

На Львівщині погоджено створення робочої групи з метою впровадження послуги раннього втручання в населених пунктах області. Таке рішення стало підсумком проведення 11 липня у Львові Регіонального Форуму «За раннє втручання». Про це Львівському порталу повідомили організатори заходу.

 

Зазначається, що до складу робочої групи увійдуть як представники міської та обласної влади, так і фахівці, які працюють в сфері раннього втручання і надання послуг дітям з особливими потребами, а також батьки дітей з інвалідністю та представники громадського сектору.

Метою діяльності цієї групи стане написання регіональної програми з впровадження послуги раннього втручання на Львівщині.

«Ми будемо спільно напрацьовувати шляхи для реалізації такої мети. Нам потрібно знайти установи в районних центрах області, де такі послуги зможуть надавати, знайти можливості для фінансування роботи фахівців, визначити формат надання послуги тощо, — говорить голова ГО «Розправлені крила» Юлія Аронова.

Як зазначила під час Форуму невролог і фахівець відділення раннього втручання центру «Джерело» Тетяна Міщук, послуга раннього втручання – це комплексна допомога сім’ї, яка виховує дитину (від народження і до 4 років) з порушеннями розвитку чи з ризиком виникнення таких порушень. Команда РВ складається з лікаря, логопеда, фізичного реабілітолога, соціального працівника та психолога/психотерапевта.

Регіональний Форум «За раннє втручання» відбувся в рамках реалізації проекту «Навчальні семінари для фахівців та батьків про філософію, зміст та практику раннього втручання».

Ініціаторами заходу стали ГО «Розправлені крила», БУ НРЦ «Джерело» та ЗУГО «Безмежний діалог».

Довідка.

Проект «Навчальні семінари для фахівців (сімейний лікар, інтерн, психолог, корекційний педагог, соціальний працівник) та батьків про філософію, зміст та практику раннього втручання» впроваджується за фінансування Європейського Союзу (ЄС) ГО «Розправлені крила», БУ НРЦ «Джерело» та ЗУГО «Безмежний діалог» в рамках ініціативи «Ефективні партнерства з впровадження раннього втручання в Україні. Ініціативи з підвищення спроможностей батьківських НДО», що реалізується Громадською спілкою «Всеукраїнське громадське об’єднання «Національна Асамблея людей з інвалідністю України», Благодійним фондом «Інститут раннього втручання» і HealthProm. Його реалізація стартувала 19 березня і триватиме до 25 липня 2018 року.

Фото: Facebook-сторінка Юлії Аронової

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *