ОСТАННІ НОВИНИ

На новий корпус із вертолітним майданчиком для військового госпіталю у Львові потрібно майже 200 мільйонів

Наталя Дуляба

|

Для того, щоб збудувати новий хірургічний корпус із вертолітним майданчиком, військовому госпіталю потрібно майже 200 мільйонів гривень. Про це сьогодні, 11 липня, під час брифінгу повідомив начальник Військово-медичного клінічного центру Західного регіону Іван Гайда, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Прибудова до хірургічного корпусу, яку хочуть зробити у військовому госпіталі, що на вул. Личаківській, 26, матиме площу 9300 м кв. Завдяки ній у медустанові вдасться розширити свої відділення, а головне – мати нагоду оперативно приймати гелікоптери з пораненими військовослужбовцями.

За попередніми підрахунками, загалом на будівництво такого сучасного корпусу потрібно майже 200 мільйонів гривень.

«На жаль, це залишається на рівні мрії, адже у Збройних Силах України є надзвичайно багато проблемних питань, зокрема, належне фінансування. Зараз фінансуються гострі проблеми – будівництво сучасних казарм, в тому числі й на нашому Яворівському полігоні. На першому етапі (будівництва нового корпусу, – ред.) нам потрібно 300 тисяч гривень для виготовлення ескізу проекту і ще 3 мільйони гривень для проектно-кошторисної документації. Якщо ми пройдемо цей перший етап проектування, то залишиться майже 200 мільйонів гривень, необхідних для зведення цього корпусу», – розповів Іван Гайда.

Він наголосив, що Військово-медичний клінічний центр вже має необхідні погодження, відтак тепер справа лише за фінансуванням.

«Ми не сидимо на місці і не чекаємо, що гроші нам впадуть з неба. Ми проводимо цілу низку погоджень із різними установами: і архітектурними, і охорони історичної спадщини, також виготовили кадастровий номер на земельну ділянку. Тепер залишилось розробити ескізний проект і проектно-кошторисну документацію.

Якби ми мали такий корпус, наприклад, у минулу п’ятницю, коли до нас привезли важкопоранених з рівненського полігону, при евакуації ми б виграли як мінімум 45 хвилин. Адже гелікоптер сів би на спеціальну площадку, і ліфтом поранених відразу опустили би в операційну. Деколи одна хвилина грає вирішальну роль у порятунку життя. А зараз ми веземо поранених зі Скнилева, а це – трата «золотих» хвилин», – зазначив Іван Гайда.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *