ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині прикордонники затримали контрабандиста з вісьмома кілограмами бурштину

Олександр Косик

|

Сьогодні вночі, 11 липня, в пункті пропуску «Рава-Руська» працівники Львівської митниці ДФС вилучили понад 8 кілограмів бурштину. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ДФС у Львівській області.

 

Його намагався вивезти з України до Республіки Польщі громадянин України, 45-річний мешканець Львівщини, автомобілем Volkswagen Sharan на іноземній реєстрації.

Для перетину кордону він обрав смугу руху «зелений коридор». Під час митного контролю цього автомобіля у працівників управління протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії Львівської митниці ДФС виникла підозра щодо наявності в ньому товарів, що переміщуються з приховуванням від митного контролю. Автомобіль було скеровано у бокс поглибленого огляду транспортних засобів.

Там у спеціально виготовленій порожнині, в системі кондиціонування повітря автомобіля,  митники знайшли  розфасовані в поліетиленові пакети тверді предмети у вигляді кульок різного діаметру, неправильної форми, жовтого кольору різних відтінків, загальною вагою 8,5 кг.

Так, громадянин вчинив дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, тобто з використанням засобів та способів, що утруднюють виявлення таких товарів. Його дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого ч.1 ст. 483 Митного кодексу України.

За цим фактом працівники митниці склали протокол. Товар та автомобіль 1997 року випуску вилучено. Їх вартість буде встановлено додатково. Справу скерують до суду.

Фото: ДФС

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *