ОСТАННІ НОВИНИ

Міська рада Львова погодила інвестора, який займеться реконструкцією трамвайного депо

Наталя Дуляба

|

Сьогодні, 11 липня, під час засідання виконавчий комітет затвердив переможця інвестиційного конкурсу з вибору інвестора для реалізації інвестиційного проекту «Реконструкція трамвайного депо з метою створення інноваційно-креативного простору». Ним стало ТзОВ «Лем Стейшн». Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

 

Як розповів в.о. начальника управління інвестицій та проектів Львівської міської ради Роман Старецький, ТзОВ «Лем Стейшн» має протягом чотирьох років перетворити будівлі трамвайного депо, що на вул. Вітовського, 57 та Бр. Тимошенків, 4, у креативний простір. Розмір інвестицій повинен складати не менше 30 мільйонів гривень.

«Затверджене сьогодні рішення дає нам змогу підписувати з переможцем інвестиційного конкурсу інвестиційний договір і реалізовувати цей проект. В об’єкті інвестування є старі приміщення трамвайного депо та службові приміщення, які будуть ревіталізовані в ході проекту. Частина будівель залишиться у користуванні ЛКП «Львівелектротранс» для здійснення своєї господарської діяльності, а більшу частину приміщень віддадуть інвестору для реконструкції. Це буде такий інноваційно-креативний хаб, простір для громадськості», – зауважив Роман Старецький.

Зазначимо, переможця інвестиційного конкурсу з реконструкції і створення інноваційно-креативного простору в трамвайному депо у Львівській міськраді обрали ще на початку вересня минулого року. Ним стало ТзОВ «Лем Стейшн», яке було єдиним учасником конкурсу.

Також минулоріч екс-начальниця управління інвестицій та проектів Львівської міської ради Ольга Сивак заявляла, що ТзОВ «Лем Стейшн» створили спеціально під проект реконструкції трамвайного депо.

Згідно з даними бізнес-сервісу YouControl, ТзОВ «Лем Стейшн» створене наприкінці 2016 року і зареєстроване воно у Львові на вул. Шевській.

Засновниками підприємства є шестеро осіб:

  • Марк Зархін – відомий львівський ресторатор;
  • Тарас Кицмей – співзасновник ІТ-компанії SoftServe;
  • Тарас Добрянський – колишній позаштатний радник міського голови Львова, львівський готельєр, якого пов’язують зі скандалом довкола одного з найдорожчих готелей міста – «Леополіс»;
  • Олег Дрінь – представник Фінської інвестиційної компанії K.Hartwall Invest, керував такими проектами у Львові як «Леополіс» та «Опера Пасаж»;
  • Дмитро Косарєв – один зі співзасновників ІТ-компанії N-iX у Львові та Lviv QA School;
  • Олег Мацех – екс-директор ЛКП «Лев», колишній експерт «Реанімаційного пакету реформ».

Розмір статутного капіталу ТзОВ «Лем Стейшн» становить 3 мільйони гривень. Основний вид діяльності вказаний як консультування з питань комерційної діяльності й керування.

Як повідомляв Львівський портал, реконструкція трамвайного депо передбачає створення робочого та гастрономічного просторів, центру навчання та розвитку, майстерні, автомобільного та велосипедного майданчика для паркування, простору подій — внутрішньої та зовнішньої зони та студентського простору кампусу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *