ОСТАННІ НОВИНИ

Росія перешкоджає суднам заходити в порти України

Омелян Шевчук

|

Росія безпідставно збільшила кількість оглядів суден, що прямують в порти Маріуполь та  Бердянськ через Керченську протоку. Про це львівському порталу повідомили у прес-службі Міністерства інфраструктури.

 

За даними відомства, починаючи з 29 квітня 2018 року, спеціальні підрозділи Російської Федерації необґрунтовано та безпідставно збільшили кількість оглядів суден, що прямують в порти України через Керченську протоку, незалежно від прапора судна. Огляди суден здійснюються від одного до двох разів, окремі судна оглядаються до трьох разів.

За словами заступника Міністра інфраструктури Юрія Лавренюка, всього в період з 29 квітня 2018 року по 9 липня 2018 року Російською Федерацією було затримано для огляду 93 судна, які прямували в порти України в Азовському морі. Всі дані щодо затримок суден Міністерство інфраструктури направляє до Міністерства закордонних справ України.

«Влада Російської Федерації, не пояснює причини огляду суден, тим самим створюючи напругу в регіоні та заважаючи мирному судноплавству в північно-східній частині Чорного моря та Азовського моря. В результаті таких оглядів, судна простоюють від декількох годин до декількох днів. Судновласники несуть неоправдані значні витрати», – зауважив Юрій Лавренюк.

Заступник Міністра інфраструктури також повідомив, що Міністерство інфраструктури буде ініціювати перед Міністерством закордонних справ України питання щодо звернення встановленими дипломатичними каналами до Міністерства закордонних справ Російської Федерації з протестом стосовно дій спеціальних підрозділів РФ, а також питань, пов’язаних з організацією спільного використання Азовського моря та регламентації правил плавання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *