ОСТАННІ НОВИНИ

Кінець театрального сезону. Львівська опера запрошує на унікальні концерти та вистави

Соломія Григор'єва

|

Крайній тиждень цього театрального сезону у Львівському національному академічному театрі опери та балету імені Соломії  Крушельницької здивує глядачів цікавими та унікальними подіями. Серед них – концерти, балети та опери. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі театру.

 

ПЕРЕЛІК ПОДІЙ ЛЬВІВСЬКОЇ ОПЕРИ НА ТИЖДЕНЬ:

Середа, 11 липня – одноактні балети «Шехеразада/Кармен-сюїта»

«Шехеразада» – одноактний балет, який народився з колоритної музики М. Римського-Корсакова, натхненого східним шедевром – казками «Тисяча й одна ніч». Пряний запах музики, вишукана архітектура східного танцю, зваба  любовних сцен, неймовірні костюми захоплюють глядачів своєю красою.

«Кармен-сюїта» – твір, що увібрав майстерність кількох творців. Це передусім музика видатного французького композитора–романтика Ж. Бізе – автора безсмертної опери «Кармен». У нашому театрі бачимо нову версію цього балету – модерну в танці, декораціях і костюмах.

Початок о 18.00. Квитки за посиланням – Шехеразада/Кармен-сюїта

Середа, 11 липня – фестиваль музики Маттіаса Георга Кендлінгера (Дзеркальна зала)

Австрійський композитор Маттіас Георг Кендлінгер запрошує на другий міжнародний фестиваль своєї музики. Із 10 до 14 липня у Львові пройде незвичний фестиваль: на ньому звучатиме музика лише цього композитора, проте у Львівській опері вона лунатиме лише 11 липня.

У програмі:
• Прем’єра – «Звуки Альп» («Alpine Klänge») для квартету валторн : Іван Строгуш, Олександр Холодюк, Ігор Боїло, Руслан Літвінчук

  • Прем’єра – Увертюра та «Пісня життя» («Lebenslied») для фортепіано та басу з опери «Священик» («Der Priester»). Фортепіано: Філіп Шойхер,  Бас: Андрій Зарицький
  • Ранні твори для акордеону і струнного секстету (вальси та польки). Акордеоніст: Дмитро Жаріков. K&K Струнний секстет: Юрій Олійник, Андрій Крещенський, Віталій Філіпов, Роксолана Дубова, Петро Чайковський, Ігор Чекайло 

Додамо, що Маттіас Кендлінґер є організатором австрійсько-українського оркестру, диригентом у ньому й чудовим імпресаріо, що забезпечує виступ артистів на престижних сценах Європи.

Початок о 20.30. Квитки за посиланням – Маттіас Георг Кендлінгер запрошує

Четвер, 12 липня – опера «Дон Паскуале»

Герої опери «Дон Паскуале» – старий самотній багатий чоловік дон Паскуале, його племінник Ернесто, дотепний лікар Малатеста, молода красива вдова Норіна – опиняються в пікантній ситуації, гостроту якої може зняти лише розіграш, жарт. Саме вони розрубують гордіїв вузол, і кожен із персонажів полегшено зітхає, не тримаючи ні на кого зла. А глядачі отримують величезний заряд позитивної енергії.

Початок о 18.00. Квитки за посиланням – Дон Паскуале

П’ятниця, 13 липня – балет «Повернення Баттерфляй»

«Повернення Баттерфляй» – чудовий балет, який можна побачити лише у Львові! Саме для нас його написав відомий український композитор Мирослав Скорик. Ця вистава, присвячена патронесі Львівського оперного театру, видатній українській оперній співачці кінця ХІХ – початку ХХ століття Соломії Крушельницькій, розповідає про її творчість, про самовіддане служіння сцені. Балет містить мальовничі фрагменти з багатьох вистав, у яких успішно виступала ця оперна зірка, під звуки музики видатного італійського композитора Д. Пуччіні.

Початок о 18.00. Квитки за посиланням – «Повернення Баттерфляй»

Субота – 14 липня, Неділя – 15 липня – MOZART KIDS : Веселий концерт (Дзеркальна зала)

Спільний проект фестивалю LvivMozArt та Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької.

Музику Вольфганга Амадея Моцарта люблять дорослі і діти у всьому світі, а також вона надихає на створення казок і цікавих розповідей.

«Веселий Моцарт» – це інтерактивна музична програма для дітей, яка об’єднує читання та виконання музики композитора на основі оповідання Доріс Доррі «Мімі та Моцарт» у перекладі Вікторії Литвиненко.

Розповідати та виконувати цю захоплюючу музичну історію будуть дорослі та зовсім юні музиканти віком від 5 до 20 років зі Швейцарії та України – Анна Савицька, скрипка, альт (Україна-Швейцарія), Якуб Дзялак, скрипка (Швейцарія) та їх вихованці.

14 липня, початок о 15.30. Квитки за посиланням – Веселий Моцарт

15 липня, початок о 12.00. Квитки за посиланням – Веселий Моцарт

Субота, 14 липня – опера «Аїда»

У задушливому пустельному ландшафті, під нескінченно жарким небом склалася любовна піраміда: полонена ефіопська царівна Аїда, полководець Радамес і мстива цариця Амнеріс жадають повітря і любові. Потреба в щирості і справжніх почуттях змушує героїв діяти будь-якими засобами…

У Львівській опері виконується італійською мовою з українськими субтитрами.

Початок о 18.00. Квитки за посиланням – «Аїда»

Неділя, 15 липня – опера «Дон Жуан»

Оновлена опера, яка увійшла до програми «Український прорив» генерального директора та художнього керівника театру Василя Вовкуна, дивує глядачів своїм унікальним прочитанням відомого твору. Сучасна постановка та унікальна подача, вражаючі декорації та костюми, бездоганне виконання солістів та балету: все це змушує глядачів не стримувати емоцій захвату і здивування від того, що вони бачать на сцені.

Сюжет оновленої опери «Дон Жуан» є незвичним, адже режисер-постановник Василь Вовкун вирішив надати цій виставі сучасного трактування. Це стосується абсолютно всього: костюмів, декорацій, світлового шоу та постановок. Для вистави були замовлені спеціальні багатотонні металоконструкції, які є відображенням телестудії та, водночас, своєрідного лабіринту, що твориться у середині кожного з нас.

Показ життя сучасного Дон Жуана вимагає від солістів відтворення подекуди відвертих еротичних сцен, тому постановники визначили для глядачів вікове обмеження: «16+». На сцені Львівської опери опера виконується італійською мовою з українськими субтитрами.

Перші три прем’єрні покази оновленої опери «Дон Жуан» зібрали аншлаги та захопливі відгуки глядачів та театральних критиків.

Початок о 12.00. Квитки за посиланням – Дон Жуан

Початок о 18.00. Квитки за посиланням – Дон Жуан

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *