ОСТАННІ НОВИНИ

ФФУ висловила повну підтримку хорватських футболістів за запис відео з гаслом «Слава Україні»

Соломія Григор'єва

|

Федерація футболу України (ФФУ) збирається компенсувати штраф Огнену Вукоєвичу за відео з гаслом «Слава Україні». Про це розповів президент ФФУ Андрій Павелко в кулуарах парламенту. Також ФФУ планує запропонувати роботу хорвату, пише «Українська правда».

 

«Ми у ФФУ вирішили компенсувати Вукоєвичу штраф, накладений на нього, і, якщо він вважатиме за можливе, запропонувати йому роботу у ФФУ», – сказав Павелко, який вийшов до журналістів у футболці збірної Хорватії.

За словами очільника ФФУ, Вукоєвичу нададуть повну юридичну та фінансову допомогу у разі звернення до Спортивного арбітражного суду з апеляцією на рішення про його звільнення зі збірної Хорватії.

Також ФФУ направила звернення до ФІФА з відповідним поясненням щодо гасла «Слава Україні!», пише ТСН.

Також звернення направлено до УЄФА з проханням підтримати позицію ФФУ у ФІФА.

«Гасло «Слава Україні!» є привітанням, вшануванням пам’яті загиблих, патріотичним символом незалежності, свободи та волелюбності українського народу, а також гаслом, яке часто використовується українськими вболівальниками для підбадьорювання своїх команд під час матчів.

Гасло не містить жодного негативного чи образливого змісту, як і інші подібні гасла, наприклад, «Слава Хорватії!» чи «Слава Франції!», – йдеться у заяві Федерації.

Нагадаємо, сотні українців написали на сторінці Міжнародної федерації футболу (ФІФА) у Facebook повідомлення на підтримку хорватських футболістів, яким загрожує покарання після публікації проукраїнського відеоролика. Після шквалу негативних оцінок організація закрила можливість залишати відгук.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *