ОСТАННІ НОВИНИ

У школі №83 завершують облаштовувати сучасний спортмайданчик

Дарина Смеречанська

|

У середній загальноосвітній школі № 83, що на вул. Пулюя, 16, завершують будівництво спортивного майданчика, ремонтують приміщення під сучасні лабораторії, а також вже закупили мультитачпанель і 3D-принтер. Також школа є переможцем обласного конкурсу мікропроектів на роботи із заміни вікон.Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

«На сьогодні в цьому начальному закладі ми маємо практично вже відремонтований спортивний майданчик. Роботи по відновленню спортивного майданчика розпочалися в 2017 році, і зараз він вже практично завершений. Тут зможуть займатися діти, які навчаються в цій школі, а також він є призначений і для мешканців цього мікрорайону. Буде розроблена система онлайн-реєстрації для того, щоб не тільки діти, які навчаються у школі, але також і діти, і дорослі, які проживають в цьому мікрорайоні, змогли скористатися цим спортивним майданчиком. До цього це було звичайне нижнє поле, яке використовували для того, щоб діти могли займатися фізкультурою, був звичайний майданчик. Окрім того, ця школа отримала додатково мультачпанель, 3D-принтер, також проводяться капітальні ремонти приміщень, де будуть розміщені сучасні лабораторії», – розповіла начальник управління освіти ЛМР Зоряна Довганик.

За кошти міського бюджету виконують роботи з ремонту спортивного майданчика на суму 1 000 тис. грн. та ремонту приміщень на суму 300 тис. грн. Також для школи уже придбано мультитачпанель на суму 111 тис. грн. і 3D-принтер на суму 24 тис. грн. Окрім цього, школа є переможцем обласного конкурсу мікропроектів на роботи із заміни вікон, загальний кошторис яких становить 400 тис. грн. (в тому числі кошти міського бюджету становлять 139 тис. грн.). Загалом за період 2009−2018 років для школи № 83 за кошти міського бюджету було виконано робіт та придбано обладнання на суму 6968 тис. грн.

«Був проведений тендер у системі ProZorro. Ми були визнані переможцем цього тендеру, і восени минулого року розпочали роботи. Але у зв’язку із зимовим періодом, вони були призупинені, і вже весною цього року роботи відновили, і зараз маємо практично готовий майданчик — за тиждень він уже буде введений в експлуатацію. Покриття — штучна трава, газон доброї якості, що дозволить на досить хорошому рівні займатися професійним спортсменам, футболістам. Це покриття передбачає виключно гру у футбол, тому що ворс трави є досить високий. Але це вже напівпрофесійне покриття. Гарантія від виробника — 5 років, відповідно, і від нас як від підрядника також, за умови належного догляду. Тобто це покриття є просипане гумовою крихтою згідно технології, що зменшує ризики травмувань гравців у футбол.

На цьому стадіоні в проекті вже було передбачено місця для глядачів трибуни, тренерські лави, що покращить використання стадіону, оскільки дозволить проводити певні заходи не тільки на рівні школи, а й мікрорайону. Так само тут зараз домонтовують хорошого рівня освітлення, що дозволить займатися спортом і у вечірній час. Є і відеонагляд хорошої якості, і буде озвучка, що дозволить проводити певного рівня змагання», – розповів представник підрядної організації з виконання робіт на спортивному майданчику — «Будівельна компанія «Форвард».

Зазначимо, що у СЗШ № 83 функціонує 25 класів, у яких навчається 700 учнів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *