ОСТАННІ НОВИНИ

Як на Жовківщині «замаскували» несанкціонований скотомогильник

Наталя Дуляба

|

Стихійний скотомогильник площею 3 га, який виявили ще торік біля села Боянець Жовківського району, продовжує розростатись, однак тепер відходи вирішили просто засипати піском. Про це на своїй сторінці у Facebook написав еколог, депутат Жовківської райради Ігор Муравський, передає кореспондент Львівського порталу.

Сьогодні, 9 липня, екологи виїхали до села Боянець Жовківського району, щоб провести перевірку виявленого ще минулого року несанкціонованого скотомогильника та відібрати проби ґрунту.

«Масштаби площ вражають. Частину скотомогильника загорнули піском, натомість є багато котлованів із побутовим сміттям разом із тваринними рештками, сморід важко передати. Попри домовленість возити на Жовківську філію ДП “Укрветсанзавод”, відходи продовжують скидати у ліси, на територію господарського двору і на пайові землі Боянецької сільської ради. Надіюсь, правоохоронні органи відреагують», – написав Ігор Муравський.

Як повідомляв Львівський портал, мешканці села Боянець активно займаються забоєм тварин, рештки яких скидають просто на землю. На початку квітня їм запропонували створити господарство, кошти ж від якого можна було б витрачати на потреби села, а відходи можна було б офіційно утилізовувати на території «Укрветсанзаводу». Однак місцеві на таку пропозицію не погодились.

Зазначимо, у селі Боянець протікає річка Свиня, що впадає у Західний Буг. Відтак незаконний скотомогильник становить серйозну екологічну небезпеку.

Нагадаємо, скотомогильник біля села Боянець Жовківського району виявили у лютому 2017 року. Тоді його площа становила близько 3 га.

Згодом Держінспекція Львівщини оштрафувала голову Боянецької сільської ради за неліквідований скотомогильник.

Фото: Ігор Муравський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *