ОСТАННІ НОВИНИ

У центрі Львова хочуть звести нове житло

Наталя Дуляба

|

До 3 серпня у Львові триватиме громадське слухання щодо врахування громадських інтересів під час розроблення детального плану території у районі просп. В. Чорновола, вул. Хімічної, вул. Лемківської та вул. Замарстинівської. Він передбачає будівництво нового житла та торгово-офісних об’єктів. Про це Львівському порталу повідомили у відділі громадського партнерства Львівської міської ради.

 

У проекті детального плану території (ДПТ) опрацьовано рішення щодо використання ділянки площею 9,05 га. Розрахунковий термін реалізації ДПТ становить 10 років, в тому числі перша черга – 3-7 років.

Вказана територія розташована у Шевченківському та частково у Галицькому районах Львова.

Як йдеться у проекті ДПТ, всередині кварталу та збоку вул. Лемківської планують збудувати житлові будинки на 6 та 10 поверхів із вбудованим та прибудованим приміщенням дитячого дошкільного закладу. Житлові будинки матимуть близько 330 квартир, в які зможуть заселитись більше 600 нових мешканців. Також для потреб нових мешканців планують звести підземний паркінг на 208 машиномісць.

Біля майбутнього житлового комплексу облаштують і дитячі, спортивні, відпочинкові майданчики, проведуть комплексний благоустрій території.

Вздовж просп. В. Чорновола заплановано надбудувати офісні та торгово-розважальні приміщення з відпочинковими майданчиками. У майбутніх офісах працюватимуть близько 1540 людей. Біля об’єкту також облаштують 77 паркомісць.

Відтак основними рішеннями ДПТ є:

  • формування мультифункціонального комплексу та кварталу квартирної житлової забудови;
  • формування фасаду просп. В. Чорновола об’єктами багатофункціонального призначення з приміщеннями обслуговування в нижніх поверхах та офісними приміщеннями у верхніх;
  • формування житлової квартирної багатоповерхової (6-10 поверхів) забудови із забезпеченням необхідними прибудинковими територіями;
  • влаштування на окремій виділеній території прибудованого дошкільного навчального закладу для забезпечення потреб кварталу.

У п’ятницю, 27 липня відбудеться зустріч із головним архітектором проекту. Місце проведення: Актовий зал Шевченківської районної адміністрації (вул. Липинського, 11). Початок заходу о 17:00 год.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *