ОСТАННІ НОВИНИ

На Сахарова хочуть звести нове житло та розбудувати готель

Наталя Дуляба

|

У Львові до 6 серпня триватиме громадське слухання щодо врахування громадських інтересів під час розроблення детального плану території, обмеженої вул. І. Горбачевського та вул. Ак. А. Сахарова. Він передбачає будівництво житлових будинків із необхідною інфраструктурою та добудову нового корпусу готелю на 6 поверхів. Про це Львівському порталу повідомили у відділі громадського партнерства Львівської міської ради.

 

У проекті детального плану території (ДПТ) опрацьовано планувальне рішення щодо використання території орієнтовною площею 5,6 га.

Згідно з зонінгом Франківського району, вказана ділянка належить зони Г-2 (зона центру ділової та громадської діяльності), до зони Г-4 (зона культурних і спортивних установ) та до зони Ж-2 (зона малоповерхової житлової забудови до 4 поверхів). Однак тепер у міськраді Львова пропонують внести зміни до зонінгу та відкоригувати межі червоних ліній.

Як йдеться у пояснювальній записці до проекту ДПТ, основною метою його розроблення є розташування багатоквартирної житлової забудови змінної поверховості (5-6 поверхів) із вбудованими закладами обслуговування населення, дошкільного навчального закладу, музичної школи, а також реконструкція існуючого готелю.

На території детального плану території планують ліквідувати автомийку, шиномонтаж, автостоянку та гаражі. Натомість тут хочуть облаштувати:

  • дошкільний навчальний заклад (на 50 місць);
  • музичну школу (на 60 учнів);
  • житловий квартал мінної поверховості (5-6 поверхів) із вбудованими закладами обслуговування. Орієнтовна загальна площа – 3000 м кв;

Перший житловий будинок у міськраді пропонують будувати на земельній ділянці площею 0,169 га, де зараз розташовані автомийка та автостоянка. Другий будинок планують зводити на ділянці площею 0,1433 га, на якій сьогодні розташовані гаражі. Для того, щоб зводити нове житло, забудовник змушений буде викупити гаражі у власників. Загалом у двох будинках облашутють 63 квартири, а це – орієнтовно 200 нових мешканців.

Для першого будинку облаштують дворівневий підземний паркінг на 45-55 автомобілів, для другого – підземний паркінг на 50 машиномісць.

Також для існуючого готелю «Екотель», що на вул. Сахарова, збираються добудувати новий корпус на 6 поверхів. Для цього пропонують закріпити земельну ділянку площею 0,24 га, серед яких 0,15 га – у межах червоних ліній. Також для реконструйованого готелю збираються звести підземний паркінг на 50-60 машиномісць.

Також у проекті ДПТ заплановане прокладання велодоріжок, облаштування вело паркінгів та проведення комплексного благоустрою території.

У понеділок, 30 липня, відбудеться зустріч з головним архітектором проекту ДПТ. Місце проведення: актовий зал Франківської районної адміністрації Львівської міської ради (вул. Чупринки, 85). Початок заходу о 18:00 год.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *