ОСТАННІ НОВИНИ

Порошенко у Польщі: «Закликаю українців та поляків до взаємного прощення!»

Олександр Косик

|

Президент України Петро Порошенко відвідав відкриття Меморіалу пам’яті українців, які загинули від рук польських “селянських батальйонів” і підрозділів Армії Крайової у 1944. Про це йдеться у його Twitter, передає Львівський портал.

 

Порошенко подякував українській громаді в Польщі за спільну молитву за пам’ять українців, які стали жертвами “братовбивчого українсько-польського конфлікту у березні 1944 року”.

“Український і польський народи єднає досвід спільної боротьби за власну свободу проти імперських і тоталітарних режимів”, – наголосив Президент України та нагадав вираз “Без вільної України немає і не буде вільної Польщі!”

Окрім цього, він зазначив, що поряд з перемогами, дружбою і братерством – травмою залишається  польсько-український конфлікт. “Понад 70 років тому українці стали жертвою брутальної акції, яку вчинили окремі підрозділи польського підпілля”, – написав Порошенко.

Він додав, що події між українцями і поляками часів Другої світової війни вимагають ретельних історичних досліджень спільно українських і польських науковців. “Наші народи заслуговують на правду. Але ми не дамо політизувати ці сторінки нашої історії”, – підкреслив він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *