ОСТАННІ НОВИНИ

Сергій Притула: «Дивитись чи не дивитись футбол?»

Андрій Котенський

|

Відомий шоумен, ведучий та волонтер про Чемпіонат Світу із футболу у Росії та політику у спорті:

«Забагато лементу в стрічці щодо футболу.

Дивитись чи не дивитись футбол?

Мені якось по-барабану, дивитесь ви ЧС-2018 в рашці чи ні. Ваш вибір. У мене в френдах був один дуже хороший чоловік, якого я поважав, як професіонала. Він поїхав на футбол. З френдів викреслив.

Але є величезна когорта людей з мого оточення, які футбік дивляться. Діло панське. Я не дивлюсь. Хтось дивиться. У кожного своя доля і свій шлях широкий…

Єдине, що мене харить з аргументів, які наводять любителі трансляцій з РФ, то це «спорт поза політикою». Ви серйозно?! Вам хто цю херню у вушко прошепотів? Відколи то спорт поза політикою?!

Може вам пригадати, як позаполітично 50 з лишком країн бойкотували Олімпіаду 80-го року у Москві?! Бо у 79-му Союз ввів війська у Афган? А через 4 роки всі країни соцтабору дружно бойкотували ОІ у Лос-Анджелесі?! То спорт поза політикою?!!

А війна між Сальвадором і Гондурасом у 69-му, через невихід однієї з країн на ЧС-1970 – з пальця висмоктана?

А те, що вище керівництво ФІФА вилетіло у відставку, бо деякі тоталітарні лідери не шкодували хабарів на те, щоб ці видатні футбольні ігрища проходили у їх країнах – це що? Не політика?

А міняти мельдонієву сечу в лабораторіях, щоб твоя країна була в топі – це не політика? Просто комусь та ж сеча вдарила по мозгах чи все ж комусь хотілось, що їх країна була над усіма?

А відсторонення збірної ПАР від Олімпійських ігор через політику апартеїду – це що? Не політика?

А накачані допінгом атлети з НДР, які мали показати перевагу соціалізму у протистоянні зі спортсменами з капіталістичної ФРН – це не політика?!!!

А заголовок у російській спортивній газеті, напередодні протистояння збірних України та Росії, «Бей, Хохлов, спасай Россию» – це просто вдала спекуляція на прізвищі футболіста чи все ж, підтримка настроїв традиційно імперського ставлення до «меншого брата» у тамтешньому суспільстві?

Спорт і політика – завжди йдуть лікоть-в-лікоть! Спорт – це і є політика! Тому знайдіть якусь іншу аргументацію! Її я, можливо, зможу зрозуміти», – повідомив Сергій Притула на своїй сторінці у Фейсбук.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *