ОСТАННІ НОВИНИ

Перший сміттєпереробний завод на Львівщині: у Новому Роздолі призначили громадські слухання щодо будівництва

Соломія Головіна

|

У кінці липня у Новому  Роздолі проведуть громадські слухання щодо будівництва сміттєпереробного заводу, який збирається зводити ТОВ «Вейст менеджмент системс». Про це сьогодні, 3 липня, під час прес-конференції повідомив директор департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Львівської ОДА Назарій Романчук, передає кореспондент Львівського порталу.

 

«Нами вже досягнута домовленість з польським інвестором ТОВ «Вейст менеджмент системс». Станом на сьогодні оголошено підсумкові громадські слухання. Після яких буде проведена процедура передачі земельної ділянки. З моменту передачі землі за гарантією даної компанії протягом 9 місяців будуть виконуватися роботи першого етапу будівництва заводу. За 9 місяців частину сміття, яке продукується у Львові, ми зможемо завозити і переробляти на даному комплексі», – зазначив посадовець.

Наразі, за його словами, з польською стороною узгоджують умови інвестиційного договору.

Назарій Романчук уточнив, що в кінці липня у Новому Роздолі проведуть громадські слухання щодо будівництва комплексу:

«25 липня або 26 липня мають відбутися громадські слухання щодо будівництва сміттєпереробного заводу на землях новороздільської «Сірки».

Додамо, що загальна потужність сміттєпереробного заводу складатиме 276 тисяч тонн сміття в рік. Загальна вартість інвестицій – 85 млн євро. Завод буде розрахований на 105 робочих місць. На його будівництво знадобиться 3 роки.

Детальніше про ситуацію з будівництвом сміттєпереробних заводів у області читайте у інтерв’ю Львівського порталу з Назарієм Романчуком.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *