ОСТАННІ НОВИНИ

Військовослужбовці Академії сухопутних військ зіграли у хокей із канадцями

Омелян Шевчук

|

Військовослужбовці Національної академії сухопутних військ взяли участь у серії товариських ігор із вуличного хокею, присвяченій святкуванню Дня Канади. Про це Львівському порталу повідомили у пес-службі Національної академії СВ.

 

Як відомо у Львові відбулися заходи з відзначення Дня Канади, в рамках святкування яких було організовано круговий чемпіонат, за участю представників ЗС Канади, канадських поліцейських, представників канадського посольства та канадців, що проживають в Україні. Нашу державу представляли збірна «Ігор Нескорених», команди «Україночка», «Галицькі леви», збірні команди представників ЗМІ м. Львова, Львівської міської Ради, патрульної поліції Львова, а також військовослужбовці Національної академії сухопутних військ.

Відкриття серії ігор розпочалось виконанням Державних гімнів України і Канади й традиційним вкиданням шайби, участь в якому взяв Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Роман Ващук.

«Ми маємо представлені різні елементи нашого свята: самоврядування, чоловічий хокей, жіночий хокей, параолімпійський хокей, військових, поліцейських. Це показує всю ширину і глибину тих відносин між Канадою і Україною: і спортивних, і освітніх, і бізнесових, і безпекових, і військових, між Канадою і Львівщиною, між Канадою і Львовом», — зазначив Роман Ващук.

Представники Національної академії сухопутних військ зустрілися у грі із канадськими військовослужбовцями, серед яких була олімпійська чемпіонка канадська хокеїстка Самі Джо Смол.

У ході напруженої гри українські військові показали хороші результати, закинувши у ворота канадців 6 м’ячів, але, на жаль, за підсумками зустрічі поступилися із рахунком 9:6. Три голи забив майор майор Олексій Лещінський, два — полковник Сергій Романчук, і один — підполковник Дмитро Логінов.

За словами начальника кафедри фізичного виховання, спеціальної фізичної підготовки і спорту Національної академії полковника Сергія Романчука, наші гравці були добре підготовлені, але супротивник виявився кращим в технічному плані. Гра була цікавою, емоційною і канадці не очікували такої сміливої гри.

Під час другої зустрічі, з представниками львівських ЗМІ, команда Національної академії здобула перемогу із рахунком 9:7.

Метою цих ігор була не перемога, а зміцнення дружніх взаємовідносин між Україною та Канадою.

День Канади — свято, яке символізує формальне об’єднання британських колоній Нова Шотландія, Нью-Брансвік, і провінції Канада у єдину федеративну країну із назвою Канада.

Канадці зазвичай грають у хокей взимку, а влітку влаштовують ігри у хокей на траві або на спеціальних майданчиках. Перші українсько-канадські товариські ігри із вуличного хокею відбулись 2017 року, у Києві, де українські військові зустрілися у грі із представниками ЗС Канади.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *