ОСТАННІ НОВИНИ

Спортсмени Львівщини здобули чимало медалей на чемпіонаті Європи зі стрільби з лука

Юлія Шпак

|

У грецькому місті Патрас відбувся чемпіонат Європи зі стрільби з лука серед юніорів та юнаків. Цьогоріч за найвищі нагороди змагались кращі юні лучники, які представляли 40 країн світу. Представники Львівщини також увійшли до складу збірної України та успішно виступили на змаганнях. Про це львівському порталу повідомили в управлінні фізичної культури і спорту Львівської ОДА.

 

Збірна команда України у складі львів’янок – Жанни Наумової, Олександри Кукурузяк та Євгенії Чібісової (Сумська обл.) стали переможцями фіналу чемпіонату Європи в командних змаганнях серед юніорок, де їхніми опонентами були представниці збірної Великої Британії. Рахунок становив 6 : 2 на користь української команди. Відтак, у командних змаганнях спортсменки вибороли титул чемпіонок Європи зі стрільби з лука серед юніорок.

Успішно склалась боротьба для наших дівчат і в особистих змаганнях. Львів’янка Жанна Наумова увійшла до фіналу змагань, але у боротьбі за «золоті» нагороди поступилась представниці Туреччини, здобувши в особистих змаганнях «срібну» нагороду чемпіонату. А спортсменки Олександра Кукурузяк (Львівська обл.) та Євгенія Чібісова (Сумська обл..) завершили особисті змагання на 17 місці.

Також український тандем у складі львів’янки Жанни Наумової разом з харків’янином Микитою Кравчуком, у фінальній сутичці змагань серед змішаних команд з лідерами кваліфікації –  збірною Туреччини, стали срібними призерами чемпіонату Європи з рахунком 6 : 2.

Серед чоловіків кращим українським лучником став Іван Кожокарь, який виборов «срібну» нагороду чемпіонату, поступившись лише лідеру кваліфікації, представнику Туреччини – Мете Газозу.

У харків’янина Микити Кравчука – 9 місце, львів’янин Максим Журило завершив змагання на 33 місці турнірної таблиці.

В командній першості серед юніорів збірна України у складі львів’янина Максима Журила, Микити Кравчука та Івана Кожокаря, поступившись у перестрілці з командою Франції, завершила змагання на 5 місці.

Потішила своїми здобутками в особистій першості серед дівчат львів’янка  Орися Дідич, яка зуміла впевнено подолати суперниць та увійти до фінальної стадії змагань у перестрілці з лідером кваліфікації, представницею Німеччини. «9» на «9» стріла львівської лучниці влучає ближче до центру мішені, що приносить Орисі Дідич «золоту» нагороду та титул чемпіонки Європи зі стрільби з лука серед дівчат.

Ще дві львів’янки – Варвара Ілляш та Єва Булах завершили особисті змагання  на 9 та 17 місці відповідно.

В особистих змаганнях юнаки теж потішили медальними здобутками.

Львів’янин Олександр Панциру після напруженого півфіналу з двома максимальними перестрілками, двічі  «10» на «10» зумів увійти до фіналу, де з рахунком 6 : 2 здолав представника Нідерландів та виборов «золоту» нагороду чемпіонату Європи зі стрільби з лука  серед кадетів.

Партнер по команді львів’янин Назар Федорук завершив особисті змагання на 7 місці, Артем Овчинніков  – на 8 місці.

Тричі за крок від медалі опинялись на цьому турнірі команди українських лучників в категорії кадети. В перестрілках командних змагань серед юнаків та дівчат успіх був на стороні суперників, у підсумку українська команда на 4 місці

За підсумками цих континентальних змагань збірна України зі стрільби з лука  здобула: 3 золоті та 3 срібні нагороди, і посіла ІІІ загальнокомандне місце поміж 40 країн Європи. І місце виборола команда Туреччини, а ІІ місце – Велика Британія.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *