ОСТАННІ НОВИНИ

Вчора у зоні ООС було поранено одного бійця ЗСУ

Олександр Косик

|

Минулої доби на Донбасі один український військовослужбовець зазнав поранень. Вороги застосовували заборонену Мінськими угодами зброю. Про це повідомляє прес-центр штабу Операції об’єднаних сил на своїй сторінці у Facebook, передає Львівський портал.

 

Вчора ситуація на сході України залишалася контрольованою, окупанти активізували обстріли переважно з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Російські окупаційні війська 24 рази відкривали вогонь по позиціях української армії, 4 з них – із забороненого Мінськими угодами озброєння. Підрозділи ООС вели активну оборону та давали адекватну відповідь ворогу.

На Луганському напрямку найбільш напруженою ситуація була поблизу Кримського, де противники гатили зі 120-мм мінометів, гранатометів та стрілецької зброї. Під обстріли також потрапили Луганське та Золоте.

На Донецькому напрямку вороги вели вогонь з 82-мм мінометів, гранатометів та стрілецької зброї по захисниках Авдіївки та Крутої Балки. Неспокійно було і біля Мар’їнки, Кам’янки та Верхньоторецького.

На Маріупольському напрямку російські найманці використовували гранатомети різних типів, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю, обстрілюючи Лебединське, Гнутове, Широкіне, Павлопіль та Старогнатівку.

“У наслідок активних бойових дій одного нашого захисника поранено. За даними розвідки, які потребують уточнення, двох бойовиків російських окупаційних військ знищено, трьох поранено”, – наголосили у відомстві.

26 червня окупанти встигли два рази відкрити вогонь по українських позиціях. Вони накрили обстрілами з гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї позиції у районі міста Золотого на Луганщині. Також вороги били з РПГ та стрілецької зброї у районі населеного пункту Лебединське, що на Маріупольському напрямку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *