ОСТАННІ НОВИНИ

Житло, торговий комплекс і 14-поверховий бізнес-центр: як виглядатиме територія колишнього «Кінескопу»

Наталя Дуляба

|

До 25 липня у Львові триватиме громадське слухання щодо врахування громадських інтересів під час розроблення детального плану території у районі вул. В. Антоновича, вул. Кульпарківської та вул. Героїв УПА. Він передбачає будівництво на території колишнього заводу «Кінескоп» житла, торгово-розважального комплексу та бізнес-центру. Про це Львівському порталу повідомили у відділі громадського партнерства Львівської міської ради.

 

У проекті детального плану території (ДПТ) опрацьовано рішення щодо використання ділянки орієнтовною площею – 6,2 га. Зокрема, на площі 0,7 га зведуть житловий квартал, а територія торгово-розважального та бізнес-центрів становитиме 0,6 га.

Землі входять у зону Г-2 – зону центру ділової та громадської діяльності. І проект ДПТ не передбачає внесення жодних змін до зонінгу.

«Пропонується сформувати земельну ділянку для розміщення багатоповерхової квартирної забудови з вбудованими громадськими об’єктами та підземним паркінгом (зараз будується згідно з виданими раніше містобудівними умовами та обмеженнями) та окремо стоячими комерційно-громадськими об’єктами орієнтовною площею 0,6 + 0,7 га», – йдеться у пояснювальній записці до детального плану території.

Відтак на території колишнього заводу «Кінескоп» планують звести багатоквартирні житлові будинки із вбудованими об’єктами обслуговування та комерцією на 9, 15 поверхів. Квартал розрахований орієнтовно на 600 мешканців.

Майбутній торгово-розважальний комплекс матиме 3 поверхи, а бізнес-центр – 14 поверхів. Водночас на перших поверхах житлово-офісних об’єктів пропонують зарезервувати приміщення під амбулаторію сімейної медицини та дитячих центрів.

ДПТ передбачає також будівництво підземних паркінгів:

  • одноповерховий паркінг під житловими будинками на 286 машиномісць;
  • двоповерховий паркінг під торгово-громадськими об’єктами на 500 машиномісць.

Водночас у межах детального плану території хочуть облаштувати прибудинкові спортивні і відпочинкові майданчики, а також майданчики й тераси на покрівлі торгово-розважального комплексу.

Також запланована й реконструкція мережі вулиць та доріг, що входять у ДПТ.

16 липня відбудеться зустріч із головним архітектором проекту ДПТ. Місце проведення: актовий зал загальноосвітньої середньої школи № 51 ( вул. Скісна, 1). Початок о 18:00 год.

Як повідомляв Львівський портал, дозвіл на розроблення ДПТ у районі вул. В. Антоновича, вул. Кульпарківської та вул. Героїв УПА виконавчий комітет Львівської міськради дав у жовнті минулого року.

Відповідальним за розроблення та фінансування детального плану території є приватне підприємство «Віва-Ф». А згідно з даними бізнес-сервісу Youcontrol, засновником підприємства «Віва-Ф» є ТзОВ «Компанія Ріел-Естейл Груп», яка належить Володимиру та Зиновії Шведам. Володимир Швед, з-поміж іншого, є одним із засновників ГО ФК «Галичина».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *