ОСТАННІ НОВИНИ

У аеропортах Італії застрягли українські пасажири Ernest Airlines. Коли очікується повернення додому?

Андрій Котенський

|

Пасажири італійського лоукостера Ernest Airlines, вже більше доби не можуть повернутися з Італії до України та вилетіти зворотно. Найбільше перепало пасажирам, які поверталися із міланського аеропорту Бергамо та з Неаполя до Львова. Окрім того напередодні лоукостер без пояснень відмінив свій рейс Неаполь–Київ–Неаполь.

 

За словами одного із пасажирів рейсу Мілан (Бергамо) – Львів Романа Машталера, люди півдня просиділи у аеропорту без їжі та води, частина пасажирів і малими дітьми, без зв’язку із представниками компанії в аеропорту без відповідей кол-центру авіаперевізника. Консульство України в Італії також не відповідало.

Після того, як пішов розголос у ЗМІ пасажирам Ernest Airlines, які застрягли у Італії запропонували нічліг у готелі.

«Рейс остаточно скасували. Працівники аеропорту врешті організували поселення в готель… Зараз ми в готелі, на околицях Мілану. Є інформація про виліт сьогодні після обіду, остаточно не відомо», – написав Роман Машталер.

Водночас частина пасажирів не дочекалися поселення у готель та із обуренням самотужки повертаються до Львова.

«Я прочекала у аеропорті добу в неадекватних умовах для людей, де не надавалася чітка інформація! В 22:50 купила квиток на Чернівці у авіакомпанії МАУ за 300 євро, а вже із цього міста, машиною мене забрали до Львова! Кожен виходив із ситуації, як міг. Але що робити матерям чи сім’ям , яким щоб добратися додому потрібно було заплатити понад 1000 євро? Це жах! Відношення Ernest Airlines і працівників Міланського аеропорту до нас нелюдські та жахливі! До Українського посольства не додзвонилися! Таке враження, що ми нікому не потрібні…», – обурилася у коментарі Львівському порталу пасажирка Ірина Корнило.

Тим часом, як повідомили Львівському порталу у прес-службі аеропорту Львів, рейси до Львова і зі Львова скасували через поломку літака.

«Сьогодні в МА «Львів» скасовано два рейси авіакомпанії Ernest: у Мілан та Неаполь. Це сталося з причини несправності повітряного судна, оскільки обидва перельоти мав виконувати один літак. У неприємній ситуації опинилися майже 150 пасажирів на Неаполь та 100 – на Мілан», – повідомили у прес-службі львівського летовища.

Щоправда суттєвих проблем із пасажирами у Львові не виникло, бо усіх, кому було потрібно, поселили у готель.

«Згідно з договором з авіакомпанією… у випадках затримки чи відміни рейсу аеропорт забезпечує основні потреби пасажирів, а також, при необхідності, розселяє у готелі для очікування перельоту. Після цього авіакомпанія зобов’язана компенсувати аеропорту усі витрати. Працівники аеропорту пояснювали пасажирам ситуацію, намагались знайти підхід до кожного…Також летовище забезпечувало їх водою та круасанами. Частина людей поїхали додому, але більшість була поселена у готелі у Львові. Ще декілька пасажирів, у яких були термінові справи, взяли квитки на інші рейси і надалі будуть контактувати щодо компенсації безпосередньо з авіакомпанією», – йдеться у повідомленні.

Як уточнила Львівському порталу керівник аеропорту «Львів» Тетяна Романовська, в авіакомпанії запевнили, що проблем з сьогоднішніми рейсами перевізника не повинно бути. Відтак Рейси Венеція – Львів – Венеція, Рим – Львів – Рим та Мілан – Львів – Мілан мають відбутися згідно розкладу.

«Стосовно пасажирів які застрягли у Мілані то сьогодні вони мають прибути до Львова рейсом з Мілану (Мальпенси) о 20.50», – повідомила вона.

Також Тетяна Романовська розповіла, що 48 пасажирів скасованого рейсу – Львів – Неаполь будуть сьогодні відправлені до Риму о 13.30, де на них очікуватиме трансфер в Неаполь.

Решту пасажирів планують відправити іншими рейсами і не виключено, що запропонують альтернативні варіанти із іншими авіаперевізниками.

На жаль, колл-центр Ernest Airlines в Україні досі не відповідає.

Як уточнив пасажир рейсу Мілан – Львів Роман Машталер, в українському консульстві в Італії сьогодні людям порадили самотужки шукати способи повернення в Україну.

«Я їм повідомив про пасажирів з малими дітьми, а вони пообіцяли дізнатись інформацію і віддзвонити. Чіткої ясності досі немає», – повідомив він.

Тим часом рейс із Венеції уже на підльоті до Львова.

P.S. Право на компенсацію квитка, якщо рейс скасований

На сайті авіаперевізника Ernest Airlines є інформація, що пасажири мають право на повне повернення коштів, якщо рейс був скасований через операційні або технічні причини.

Авіаперевізник зобов’язаний запропонувати полетіти пасажирам іншим рейсом з найближчого аеропорту або, якщо цього ж дня є інші рейси, з того ж аеропорту.

Також у разі відмови в посадці пасажири мають право на допомогу та компенсацію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *