ОСТАННІ НОВИНИ

З 1 липня лікарі прийматимуть і тих пацієнтів, які ще не підписали декларацію, – МОЗ

Олена Карп'юк

|

Українці зможуть і надалі отримати медичну допомогу у будь-якому закладі охорони здоров’я незалежно від того, чи підписали вони декларацію з лікарем, чи ще продовжують його шукати. Незалежно від того, уклав медзаклад договір з Національною службою здоров’я чи тільки готується це зробити, всі заклади продовжать отримувати бюджетне фінансування. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Міністерства охорони здоров’я України.

 

Заклади охорони здоров’я, які лише готуються підписати договори з НСЗУ, у третьому кварталі отримуватимуть фінансування за принципом медичної субвенції. Тобто через прямі виплати чи механізм медичної субвенції держава продовжує оплачувати медичне обслуговування кожного українця.

Ваш дільничний терапевт може попросити вас обрати його і підписати декларацію з ним, щоб продовжити вас обслуговувати. Але рішення, кому довірити своє здоров’я, залишається за вами.

Лікарів, які надають первинну медичну допомогу, та реєстраторів МОЗ України закликає змінювати підхід до спілкування з пацієнтами. У багатьох закладах ці зміни вже відчутні: лікарі організовують ярмарки здоров’я, виїжджають у Центри надання адміністративних послуг, роз’яснюють особливості вибору лікарів у ЗМІ та на зборах місцевих громад.

Як повідомляв Львівський портал, зі середини липня перші 149 комунальних медичних закладів, які уклали угоди з Національною службою здоров’я, отримають фінансування вже за новою моделлю. Дізнатися детальніше про те, скільки грошей отримуватимуть поліклініки й амбулаторії Львівщини за своїх пацієнтів, можна ТУТ.

Водночас декларації з ліками підписали вже майже 600 тисяч мешканців Львівщини. Найактивніше укладають декларації у Моршині, Бориславі, Червонограді, Трускавці, а також у Дрогобицькому, Яворівському, Старосамбірському, Сколівському та Городоцькому районах Львівської області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *