ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові забудовник відмовився від свого довгобуду у Снопківському парку

Наталя Дуляба

|

ТзОВ «Бодекс», із яким тривалий час конфліктували львів’яни через планове будівництво на території Снопківського парку, відмовилось від об’єкта незавершенного будівництва і просить Львівську міську раду прийняти його у власність. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила голова Громадської ради при СБУ Львівщини Галина Янко, передає корреспондент Львівського порталу.

 

«У Парку Снопківського тепер є ще один захисник, і він дуже несподіваний для нас всіх. У 2012 саме зі скандалу з недобудом фірми «Бодекс» могла початися забудова парку, де мало бути відведено під забудову близько 2,5 га цінних земель міста в історичному ареалі. І от нарешті зараз, після моєї зустрічі з паном Артемовичем, він вирішив передати цей недобуд у власність громади міста Львова, яка вимагала тоді і вимагатиме зараз його знесення з метою збереження об‘єкту природно-заповідного фонду парку пам‘ятки садово-паркового мистецтва Парку Снопківський.

Мало хто в наш час може відмовитися від того, що може принести гроші, ще й втратити власність. І ця людина, незважаючи на 6-річне очікування, зробила достойний вчинок для громади міста», – зазначила Галина Янко.

Відтак ТзОВ «Бодекс» звернулося до міської ради Львова з проханням прийняти у власність об’єкта незавершеного будівництва (електропідстанції) на вул. Кримській.

Згідно з даними бізнес-сервісу YouControl, ТзОВ ВТП «Бодекс» зареєстроване у Львові на вул. Бескидській. Його засновниками є Володимир та Маріанна Артемович. Основний вид діяльності підприємства – будівництво житлових і нежитлових будівель.

Нагадаємо, за 6 м від Снопківського парку на вул. В. Стуса хочуть зводити нову 9-поверхівку. Через це місцеві мешканці мали конфлікт із забудовником, який вже нібито владнали. Однак у міськраді Львова наразі будівництво ще не погодили.

Додамо також, що нещодавно через початок будівництва багатоповерхівки на вул. В Стуса (біля АЗС WOG) у мешканців сусіднього одноповерхового будинку потріскали стіни.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *