Очільник Нацполіції розповів деталі нападу на табір ромів у Львові

Олена Карп'юк

|

Сьогодні, 24 червня, голова Національної поліції України Сергій Князєв розповів усі деталі розбійного нападу на табір ромів у Львові. Він заявив, що правоохоронці затримали всіх сімох неповнолітніх підлітків, які напали на нацменшину. Про це Львівському порталу повідомили у Головному управлінні Національної поліції у Львівській області.

 

За словами Сергія Князєва, напад групи молодиків на тимчасове поселення представників ромської національності стався вчора, 23 червня, близько опівночі у Львові. Під час нападу 24-річний мешканець Закарпатської області отримав смертельні ножові поранення. Ще четверо осіб, 10-річний хлопчик, двоє 19-річних юнаків і 30-річна жінка, отримали тілесні ушкодження.

Львівські поліцейські оперативно затримали сімох молодиків віком 16-17 років, жителів Львова, підозрюваних у причетності до нападу. Крім того, правоохоронці встановили і затримали 20-річного організатора цього нападу.

Із місця події вилучено речові докази, зокрема ніж, яким нанесено поранення загиблому, інші предмети, які зловмисники використовували для нанесення ушкоджень мешканцям табору. Також зараз правоохоронці встановлюють і доставляють до відділень поліції інших осіб, які можуть бути причетними до цього нападу.

За словами Голови Нацполіції, останнім часом такі напади на представників ромської національності з боку радикально налаштованих громадян почастішали.

«Аморальність цих людей, які в контексті останнього нічного випадку у Львові посеред ночі здійснили зухвалий напад на табір ромів, не можна виправдати нічим. Від рук нападників загинув 24-річний юнак. Ще четверо  людей, серед яких навіть одна дитина, отримали поранення. Запевняю, поліція виконає свою роботу: винні у скоєнні цих злочинів будуть притягнуті до кримінальної відповідальності, і понесуть покарання, згідно з чинним законодавством», – зазначив Сергій Князєв.

Наразі вирішується питання про затримання учасників нападу згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу. Їхні дії кваліфіковано слідчими за п. 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України – умисне вбивство, вчинене групою осіб за попередньою змовою. Затриманим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років або довічне позбавлення волі.

Розслідування перебуває на контролі керівництва Нацполіції і Міністерства внутрішніх справ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *