ОСТАННІ НОВИНИ

До нападу на ромів у Львові причетні 11 людей, – прокуратура

Олена Карп'юк

|

За процесуального керівництва Львівської місцевої прокуратури №3 працівники Нацполіції Львівщини встановили причетність 11 мешканців Львова та прилеглих сіл до нападу на табір ромів уночі з 23 на 24 червня. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.

Слідством встановлено, що група молодиків, озброївшись предметами спеціально пристосованими для нанесення тілесних ушкоджень (ножами, металевими трубами, ланцюгами), напали на табір, у якому тимчасово проживали особи ромської національності.

Внаслідок таких дій 24-річний мешканець Закарпатської області отримав численні ножові поранення, внаслідок яких помер. Ще троє осіб, 10-річний хлопчик, 19-річний юнак та 30-річна жінка отримали тілесні ушкодження.

За вказаним фактом зареєстровано кримінальне провадження за п.12, ч.2 ст.115 (умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб), ч.3 ст.161 (умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової ворожнечі та ненависті, що спричинило тяжкі наслідки), ч.4 ст.296 (хуліганство, вчинене із застосуванням предметів, спеціально пристосованих та заздалегідь підготовлених для нанесення тілесних ушкоджень), ч.1 ст.304 (втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність) КК України.

Правоохоронці відразу ж затримали одного повнолітнього та сімох неповнолітніх осіб, яким вже повідомили про підозру. Наразі вирішується питання про обрання їм міри запобіжного заходу, триває досудове розслідування.

Зазначимо, максимальний термін покарання, що загрожує зловмисникам, – до 15 років позбавлення волі або ж довічне ув’язнення.

Нагадаємо, сьогодні очільник Нацполіції Сергій Князєв розповідав, що до нападу на ромів безпосередньо причетні радикально налаштовані молодики віком 16-17 років, які є мешканцями Львова. А організатором злочинних дій був 20-річний хопець, якого також затримали поліцейські.

Розслідування справи перебуває на контролі керівництва Нацполіції і Міністерства внутрішніх справ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *