ОСТАННІ НОВИНИ

В Академії сухопутних військ відзначили День курсанта

Олена Карп'юк

|

Сьогодні, 23 червня, в Національній Академії сухопутних військ відбулися урочистості з нагоди Дня курсанта. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Академії.

 

Серед запрошених на святкування були й представники іноземних країн, зокрема військовослужбовці Збройних Сил Канади. Перед головним корпусом вихованці вишу продемонстрували свою майстерність у виконанні прийомів рукопашного бою. А вже після цього на плацу відбувся справжній бій: курсанти, серед яких чимало учасників бойових дій, продемонстрували свої вміння із знешкодження групи добре озброєних терористів.

Однією з головних родзинок свята став курсантський флешмоб. Для цього вони перешикувалися, виклавши на плацу гасло «Разом – сильні!» та у супроводі військового оркестру Академії виконали відому пісню  «Дорога на Схід».

За словами тимчасово виконуючого обов’язки заступника начальника Академії із роботи з особовим складом підполковника Антона Мироновича, ідея свята виникла минулого року, а за основу було взято ідеї і практику наших іноземних колег.

«У Збройних Силах настали нові часи і вони вимагають нових традицій. Тому вже вдруге у нашому навчальному закладі проводиться це свято, ініційоване, здебільшого, самими курсантами. Цього року, як і минулого, самі майбутні офіцери подали свої пропозиції, що би вони хотіли бачити, як би хотіли відпочити, і що їх взагалі цікавить», – зазначив офіцер.

Чималу глядацьку аудиторію зібрали й спортивні змагання, де кожен охочий міг перевірити свою влучність у стрільбі з лука або у кидках м’яча у баскетбольне кільце, визначити найсильнішого у жимі штанги чи армрестлінгу.

Ще однією з особливостей свята стала справжня баталія на футбольному полі, де курсанти у товариському матчі зустрічалися зі своїми старшими колегами-офіцерами.

Також у присутності всього курсантського складу керівництво Академії  відзначило переможців змагань та конкурсів. За свої старання та вміння вони отримали квитки в кінотеатри міста, аквапарк, ковзанку тощо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *