ОСТАННІ НОВИНИ

Декларації з лікарями підписали майже 10 мільйонів українців

Олена Карп'юк

|

Станом на сьогодні, 23 червня, декларації з лікарями в Україні підписали більше 9,7 млн пацієнтів. Про це на своїй сторінці у Facebook написала в.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун.

 

«Нова система фінансування для перших медзакладів розпочнеться з наступного місяця. “Гроші за пацієнтом” підуть у 149 закладів-чемпіонів, які увійшли в першу хвилю змін та уклали договори з Національною службою здоров’я, плюс у 12 приватних закладів, які також уклали договори цього тижня. Декларації з лікарями підписали понад 9,7 мільйона пацієнтів. Важливо не збавляти темп», – написала Уляна Супрун.

Також вона наголосила, що до кінця 2018 року в Україні обов’язково потрібно:

  • усім закладам первинної допомоги підписати договори з НСЗУ та перейти на нову модель фінансування до 2019 року;
  • місцевій владі автономізувати усі медичні заклади, згідно із законом про автономізацію №2002-8, тому що лише до кінця року закон передбачає особливий спрощений режим для цього процесу.

«Регіонам, які поки відстають у кампанії з вибору лікарів, слід активніше включалися у зміни. Лише за умови, що кожен робитиме свою роботу, медреформі – бути!», – додала Уляна Супрун.

Як повідомляв Львівський порталдекларації з ліками підписали вже майже 600 тисяч мешканців Львівщини.

Найактивніше укладають декларації у Моршині, Бориславі, Червонограді, Трускавці, а також у Дрогобицькому, Яворівському, Старосамбірському, Сколівському та Городоцькому районах Львівської області.

Дізнатися детальніше про те, скільки грошей отримуватимуть поліклініки й амбулаторії Львівщини за своїх пацієнтів, можна ТУТ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *