ОСТАННІ НОВИНИ

Садовий створить нову комісію щодо скандальних забудов у Львові

Наталя Дуляба

|

Сьогодні, 22 червня, під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради міський голова Андрій Садовий заявив, що відновлює роботу комісії щодо скандальних забудов, яка перестала працювати. Він вирішив створити нову комісію та навіть очолити її. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

 

«В нас достатньо успішно працювала комісія, яка мала врегульовувати всі проблемні питання щодо забудов. На превеликий жаль, ця комісія останнім часом не збиралася. В мене пропозиція підготувати відповідне розпорядження (про створення іншої комісії, – ред.), я особисто очолю цю комісію, заступниками голови комісії будуть всі заступники міського голови. Комісія має відновити свою активну роботу, бо з людьми потрібно спілкуватися, пояснювати ситуацію і дивитися, де та що можна змінити, поправити і не допустити порушень чинного законодавства.

Слава Богу, сьогодні вже нема тої ситуації з незаконними забудовами, яка була у Львові два роки тому, коли державні структури видавали дозволи, не думаючи. Сьогодні у цій царині є більше порядку, але далі залишається спокуса певних забудівельників не брати до уваги зауваження мешканців», – розповів Андрій Садовий.

Зазначимо, вчора під час сесії Львівської міської ради активісти ГО «Народна дія Львів», які пікетували протягом чотирьох днів під стінами Ратуші, вимагали серед іншого якраз відновлення роботи комісії щодо скандальних забудов у місті.

А нещодавно у міській раді Львова заявили, що в місті сьогодні існує лише близько десятка незаконних забудов, хоча активісти неодноразово наголошували, що їхня кількість перевищує сотню. Також про несанкціоновані будівництва не так давно розповідав і головний архітектор Львова Юліан Чаплінський, але він теж обмежився лише кількома об’єктами.

Як відомо, у Львові кілька останніх років активно забудовують зону ЮНЕСКО та історичний ареал міста. І протягом останніх місяців кількість таких випадків стрімко зросла. Зокрема, у середині травня виконавчий комітет Львівської міської ради погодив будівництво скляних офісів у зоні ЮНЕСКО. Також у цій охоронній зоні хочуть збудувати новий 6-поверховий готель.

Додамо також, що 19 червня Верховна Рада прийняла законопроект №1553 «Про внесення змін до ЗУ «Про охорону культурної спадщини», який суттєво врегулює ситуацію з будівництвом в охоронній зоні ЮНЕСКО. У зв’язку з цим у Львові активісти вкотре показали скандальні забудови, що руйнують історичну частину міста.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *