ОСТАННІ НОВИНИ

Нова багатоповерхівка біля Снопківського парку: у мерії ще не визначились із будівництвом

Наталя Дуляба

|

Сьогодні, 22 червня, виконавчий комітет Львівської міськради переніс питання щодо погодження детального плану території у районі вул. В. Стуса до межі парку «Снопківський». Він передбачає будівництво 9-поверхового житлового будинку. З цього приводу вже відбулись громадські слухання, однак через тривалі перемовини забудовника з місцевими мешканцями це питання у міськраді наразі відклали. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

 

Як розповів головний архітектор Львова Юліан Чаплінський, на вул. Снопківській на відстані близько 6 м від Снопківського парку хочуть звести новий 9-поверховий будинок. І детальний план території мав би сформувати вже існуючі житлові будинки в одну багатоповерхову зону.

«З цього приводу були громадські слухання, місцеві мешканці довго з’ясовували це питання з забудовником, але все-таки дійшли згоди… Поруч із парком планується 9-поверховий житловий будинок, але такі близькості до паркової зони завжди викликають в активістів як мінімум якусь недовіру», – зауважив Юліан Чаплінський.

Відтак у міській раді Львова наразі перенесли погодження детального плану, аби ще раз обговорити з місцевими мешканцями планове будівництво і з’ясувати, чи справді вони не проти нього.

Зазначимо, детальний план території в районі вулиці Стуса до межі парку «Снопківський» охоплює територію площею 1,85 га. Згідно з проектом, на вул. Стуса, 39 планують звести багатоповерховий житловий будинок із вбудованою автостоянкою. Забудовник МПП «Архітектурна майстерня «Симетрія» хоче будувати тут 9-поверховий будинок на 31 квартиру.

Згідно з даними бізнес-сервісу YouСontrol, МПП АМ «Симетрія» належить Миколі Рибенчуку, і основним видом діяльності підприємства є діяльність у сфері архітектури.

Додамо також, що нещодавно через початок будівництва багатоповерхівки на вул. В Стуса (біля АЗС WOG) у мешканців сусіднього одноповерхового будинку потріскали стіни.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *