ОСТАННІ НОВИНИ

Міськрада Львова дозволила біля Погулянки звести ще три житлові будинки

|

Сьогодні, 22 червня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови та обмеження для проектування об’єкта будівництва на будівництво ТзОВ «Аскело» багатоквартирних житлових будинків (№3, 4, 5 на генплані) із вбудованими нежитловими приміщеннями громадського обслуговування та підземним паркінгом на вул. Жасминовій, 5 зі знесенням існуючих споруд. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

 

Як йдеться у проекті рішення, на вул. Жасминовій, 5, що відразу поруч із парком «Погулянка», ТзОВ «Аскело» зводитиме три житлові будинки на ділянці, площею 0,4630 га. Цільове призначення землі – для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку; категорія земель – землі житлової та громадської забудови.

Вказана ділянка розташована у зоні Ж-3-Р – зоні багатоповерхової житлової забудови відповідно до зонінгу Личаківського району. Виконком дозволив забудувати її на 30%.

Гранично допустиму висоту житлових будинків виконавчий комітет встановив на рівні 34 м, а це, за приблизними підрахунками Львівського порталу, – 10-11 поверхів.

Зазначимо, на вул. Жасминовій, 5 будівельна компанія «Галбуд» сьогодні зводить два житлові 9-поверхові будинки економ-класу. Ці три будинки, на які сьогодні виконком видав містобудівну документацію, входять у комплекс «Галбуду».

Згідно з даними бізнес-сервісу YouControl, ТзОВ «Аскело» зареєстроване саме на вул. Жасминовій, 5. Його засновниками є Олексій та Ольга Луців. Також Олексій Луців є співвласником будівельної фірми «Галбуд» і керівником Львівської обласної організації політпартії «Наша Україна» (партія Віктора Ющенка).

Основний вид діяльності ТзОВ «Аскело» вказаний як будівництво житлових і нежитлових будівель. Розмір статутного капіталу складає 6,7 млн грн.

Нагадаємо, у 2016 році ДАБІ України вже штрафувала компанію «Галбуд» за відхилення від проектної документації при будівництві житлових будинків у Львові на вулиці Зеленій, 269 та Жасминовій, 5.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *