Міноборони назвало відвертою маніпуляцією сюжет про «епідемію кору» на Яворівському полігоні

Дарина Смеречанська

|

Міноборони стверджує, що у вечірньому ефірі програми «Секретні матеріали» телеканалу «1+1» у сюжеті під назвою «Інфекція страшніша за кулю», який вийшов вчора, 21 червня, було поширено неправдиву інформацію про ситуацію у військових частинах, Яворівського полігону у Львівській області. Зокрема, як наголошують у відомстві, подана інформація має відверто маніпулятивний характер, а наслідками чергової гонитви за «сенсацією» стає безпідставна дискредитація окремих військових частин та ЗСУ, які сьогодні стримують російську агресію на cході нашої держави.

 

Як інформує прес-служба Міноборони, на початку сюжету демонструються кадри, відзняті біля контрольно-перепускного пункту «Базове» 184-го Навчального центру. Втім, як стверджується, згодом на відео з’являються кадри занедбаних об’єктів соціально-побутової інфраструктури, які не мають нічого спільного з жодним з об’єктів військових містечок, розташованих на території чи поблизу Яворівського полігону.

«Також у даному відео використаний коментар нібито одного з військовослужбовців, ім’я або інші ідентифікаційні дані якого не вказані, а голос спотворений.  Дана особа розповідає про «епідемію кору», що начебто має місце у невідомій військовій частині. Водночас, у відеосюжеті немає жодного розгорнутого коментаря з інформацією від керівництва військової частини (офіційного запиту на надання такого коментаря не надходило)», – мовиться у повідомленні відомства.

Своєю чергою у прес-службі Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного зазначили, що близько 50 % цього відео, здебільшого компрометуючого характеру, було відзнято в різний час на території військових частин та підрозділів, які розташовані далеко за межами Львівщини.

Щодо захворювання на кір військовослужбовців, які проходять службу та підготовку у військових частинах та навчальних підрозділах, розташованих на Яворівському полігоні, повідомляється, що на теперішній час йдеться про поодинокі випадки захворювання на цю хворобу.

Як запевняють у Міноборони, командирами та начальниками, спільно з медичною службою ЗСУ вжито всіх необхідних заходів для локалізації та запобігання поширенню цього інфекційного захворювання.

«Жодних підстав для ізоляції пунктів дислокації військових частин немає. Особовий склад, з урахуванням можливостей наявного казарменого фонду, розміщений в стаціонарних казармах з усіма необхідними побутовими умовами. «Притягнута до теми» смерть військовослужбовця, про яку згадується у відеосюжеті, була спричинена іншою хронічною хворобою», – наголошують у відомстві.

Отож, Міноборони обурене появою у вітчизняному медійному просторі подібних «матеріалів», та звертається до всіх представників ЗМІ в подальшому ретельно перевіряти інформацію, яка готується до ефіру.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *