ОСТАННІ НОВИНИ

Біля податкової у Львові стартує будівництво гігантського ІТ-парку

|

У суботу, 30 червня, відбудеться закладення першого каменю будівництва ІТ-парку. який розміщуватиметься у квадраті між вулицями Стрийська, Чмоли, Луганською та Козельницька та займатиме площу 10 га. Його вартість – 160 млн дол.

 

Згідно із затвердженим проектом, IT Park буде розташований на земельній ділянці розміром 10 гектарів, та зможе вмістити 10 000 працівників IT-індустрії, та понад 4 000 працівників суміжних галузей. Комплекс буде збудовано на перехресті вулиць Стрийська та Чмоли, куди легко дістатися з аеропорту, залізничного вокзалу, університетів та історичного центру міста.

«Тех-індустрія відчуває гостру потребу в такому масштабному проекті як Innovation District IT Park. Згідно з дослідженням IT Research 2.0, 91% керівників IT компаній у Львові зазначили, що хотіли б переїхати у більш просторі та комфортні офіси, оскільки їм бракує місця для подальшого розширення. Ще до початку будівництва комплексу, понад 60% площі зарезервували ІТ-компанії. Компанії  розуміють, що створення IT Park також позитивно вплине на розвиток технічної освіти у місті завдяки сучасним  лабораторіям, які будуть відкриті для широкого кола студентів” – коментує голова Наглядової Ради Львівського IT Кластеру та CEO компанії N-iX, Андрій Павлів.

Інноваційний комплекс IT Park складатиметься з 6 офісних будівель класу А, загальною площею 164 000 м2, трьох бізнес-центрів, матиме власний готель на 150-200 номерів, та мультифункціональну зону, яку буде відведено для дозвілля та соціальних потреб. У цій зоні розташуються торгівельний та спортивний центри, фуд-корт, конференц-зали, а також освітній кампус, який стане однією з важливих складових комплексу.

Ідея освітнього кампусу полягає в тому, щоб створити атмосферу повного занурення в IT-індустрію, яка сприятиме навчанню та реалізації інноваційних проектів. На 4 000 м2 розмістяться сучасні лабораторії, вільний доступ до яких отримають науковці та студенти з різних навчальних закладів міста.

Як виглядатиме та що входитиме в комплекс ІТ-парку Львівський портал писав тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *