ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові з початку сезону виявили 43 самовільно встановлені літні майданчики

Омелян Шевчук

|

Із початку сезону станом на 1 червня у Львові встановлено 401 літній майданчик. З них 43 — діють без погоджених паспортів, тобто встановлені самовільно. Власникам самовільно встановлених майданчиків пропонують демонтувати їх добровільно у визначений термін, однак якщо підприємець цього не зробить, працівники КП «Адміністративно-технічного управління» здійснюють примусовий демонтаж.  Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛМР.

 

Як розповіла начальник відділу нагляду за станом благоустрою КП «Адміністративно-технічного управління» Марина Кустова, станом на 1 червня уже складено 32 протоколи про адміністративні правопорушення.

«Найбільше літніх майданчиків встановлено у Галицькому районі міста — 230 майданчиків, з них 24 — встановлені самовільно. У Франківському районі встановлено 33 літніх майданчиків, з них 8 — самовільно. У Залізничному районі — 35, з них 10 — самовільно. В Личаківському районі — 25, з них 1 — самовільно. У Шевченківському районі встановлено 41 майданчик, у Сихівському — 37, і в цих двох районах не виявили самовільно встановлених майданчиків», – повідомила вона.

Загалом з початку року уже демонтовано 10 самовільно встановлених літніх майданчиків.

Як відомо, дагляд за встановленням літніх майданчиків здійснюють районні адміністрації, і якщо виявляють порушення, то інформують нас і постійну комісію містобудування Львівської міської ради про ці порушення. Власнику майданчика пропонується усунути порушення або добровільно демонтувати майданчик. Проте якщо підприємець не здійснює жодних кроків щодо узаконення чи демонтажу своєї конструкції у визначений термін, то її демонтовують примусово. А при примусовому демонтажі власник майданчика зобов’язаний відшкодувати усі витрати підприємству, які пов’язані з цим демонтажем.

Демонтажу підлягають самовільно встановлені відкриті літні майданчики, майданчики, термін дії паспортів на розміщення або термін дії договорів на оренду конструктивних елементів благоустрою яких закінчився, а також ті, паспорт на встановлення яких скасовано.

Також за порушення правил благоустрою, відповідно до статті 152 Кодексу про адміністративні правопорушення, КП «Адміністративно-технічного управління» складає протоколи про адміністративні правопорушення. Це передбачає накладення штрафів в розмірі від 800 до 1700 грн. Станом на 1 червня уже складено 32 протоколи про адмінправопорушення.

Нагадаємо, літні майданчики є сезонними об’єктами і функціонують з 1 квітня до 1 листопада. Порядок отримання дозволів на встановлення літніх майданчиків передбачений ухвалою Львівської міськради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *