ОСТАННІ НОВИНИ

На знак протесту проти будівництва на Цитаделі під міськрадою Львова звели «концтабір»

Наталя Дуляба

|

Сьогодні, 21 червня, під стінами Львівської міської ради активісти спільно з кількома депутатами мерії облаштували символічний концтабір на знак протесту проти майбутнього будівництва на території Цитаделі. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

Під час такої акції протесту під входом у Ратушу звели символічний концтабір «Шталаг-328», який діяв протягом 1941-1944 років на території львівської Цитаделі. Всередині нього встановили будинок, який згодом розвалили.Таким чином у Львові протестують проти майбутнього будівництва житла «на кістках».

«Нам набридло, що у Львові, особливо в центрі міста, панує певна група бізнесменів і робить що завгодно, будує де захоче. Ніякого житла на території Цитаделі бути не може, цього допустити не можна», – заявив депутат Львівської міськради Тарас Чолій.

Зазначимо, ще 7 червня Львівська міськрада виділила ТзОВ «Сучасне місто» земельні ділянки на вул. Грабовського, 11, які входять до пам’ятки національного значення, та дозволила змінити їхнє цільове призначення, аби згодом там будувати житло. Тоді «за» проголосували 46 депутатів.

Ці землі входять комплекс львівської Цитаделі – пам’ятки архітектури національного значення. У період Другої світової війни на Цитаделі функціонував концентраційний табір для військовополонених Shtalag-328.

Згодом міський голова Львова Андрій Садовий наклав вето на ухвалу міської ради щодо виділення землі ТзОВ «Сучасне місто». Він заявляв, що це питання в порядок денний сесії під час засідання колегії з голосу вніс бізнесмен і депутат міськради Львова від фракції БПП Григорій Козловський. Також мер запевняв, що на згаданій території не передбачене будівництво житла.

Незважаючи на накладення вето, сьогодні під час сесії Львівської міськради депутати знову розглядатимуть це питання. Для того, щоб подолати вето мера, потрібно 2/3 голосів депутатського корпусу.

Згідно з даними бізнес-сервісу YouControl, ТзОВ «Сучасне місто» зареєстроване саме на вул. Грабовського, 11. Його засновником є компанія «Адванда Лімітед» (Кіпр). Також щодо компанії суд встиг винести вісім рішень, в тому числі два кримінального характеру.

Кінцевим бенефіціарним власником ТзОВ «Сучасне місто» є киянка Олена Велика, яка пов’язана також із фірмами, що займаються вирощуванням зернових культур, наданням фінансових послуг. Олена Велика є водночас керівником комунальних ясел-дитсадка №39 м. Луганська.

Розмір статутного капіталу ТзОВ «Сучасне місто» становить більше 37,6 млн грн. Основний вид діяльності фірми вказаний як надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *