ОСТАННІ НОВИНИ

Фракція Садового «вмила руки» від голосування щодо будівництва житла на Цитаделі?

Наталя Дуляба

|

Сьогодні, 21 червня, сесію Львівської міської ради покинула фракція «Самопоміч», оскільки її представники обурились через образливі заяви депутата від «Свободи» Андрія Карбовника. Депутати від «Самопочі» залишили сесію міськради ще до затвердження порядку денного, в якому – повторний розгляд питання щодо будівництва житла на території Цитаделі. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

 

На початку засідання сесії у фракції «Самопоміч» заявили, що її депутати обурені образливими і некоректними висловами у їхній бік депутата Андрія Карбовника ще під час минулого пленарного засідання, яке відбулося 7 червня. Відтак фракція закликала обмежити виступи свободівця під час наступних кількох сесій міськради, а згодом взагалі покинула залу.

Після цього у сесійній залі оголосили перерву, голови депутатських фракцій вирішили не призупиняти роботу, однак розібратись з цією ситуацією доручили комісії з питань депутатської діяльності.

Водночас депутати міськради Львова наголосили, що, покинувши сесіїю, фракція «Самопоміч» та міський голова самоусунулись від прийняття важливих рішень, зокрема щодо подолання чи неподолання вето Андрія Садового на будівництво житла на території львівської Цитаделі.

Зазначимо, сьогодні на сесії міської ради Андрія Садового також немає.

Як повідомляв Львівський портал, сьогодні вранці під стінами Ратуші протестували проти будівництва житла на території Цитаделі – пам’ятки архітектури національного значення. У період Другої світової війни тут функціонував концентраційний табір для військовополонених Shtalag-328.

Ще 7 червня Львівська міськрада виділила ТзОВ «Сучасне місто» земельні ділянки на вул. Грабовського, 11, які входять до пам’ятки національного значення, та дозволила змінити їхнє цільове призначення, аби згодом там будувати житло. Тоді «за» проголосували 46 депутатів.

Згодом міський голова Львова Андрій Садовий наклав вето на ухвалу міської ради щодо виділення землі ТзОВ «Сучасне місто». Він заявляв, що це питання в порядок денний сесії під час засідання колегії з голосу вніс бізнесмен і депутат міськради Львова від фракції БПП Григорій Козловський. Також мер запевняв, що на згаданій території не передбачене будівництво житла.

Незважаючи на накладення вето, сьогодні під час сесії Львівської міськради депутати знову розглядатимуть це питання. Для того, щоб подолати вето мера, потрібно 2/3 голосів депутатського корпусу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *