ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати встановили термін проведення гідравлічних випробувань у Львові

Наталя Дуляба

|

Сьогодні, 21 червня, під час сесії Львівської міської ради депутати підтримали петицію містян щодо скорочення терміну проведення гідравлічних випробувань. «За» відповідне рішення проголосували 35 депутатів, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Як розповіла директорка департаменту житлового господарства та інфраструктури Ірина Маруняк, сьогодні у законодавстві немає конкретного терміну проведення гідравлічних випробувань. Тому кожне місто його визначає на власний розсуд і відповідно до стану самих інженерних мереж.

«Як правило, ми гідравлічні випробування завершуємо до місяця. Тепломережі є дуже великі, і потрібно все зробити якісно, що вимагає багато часу. Звичайно, ми можемо все провести за тиждень-два, але наскільки це буде якісно? Під час цьогорічних гідравлічних випробувань ми виявили 96 проривів і 106 недоліків на мережах, які треба було усунути», – зазначила Ірина Маруняк.

Відтак депутати міської ради встановили термін проведення гідравлічних випробувань до трьох тижнів. Однак якщо за цей час будуть виявлені аварійні ділянки на мережах, то випробування продовжуватимуть.

Як повідомляв Львівський портал, у петиції, яку зареєстрували 23 квітня, львів’яни просили міську раду припинити довгострокові гідравлічні випробування. Через них щороку мешканці тривалий час не отримують гарячу воду, тож вони вимагали скоротити термін їхнього проведення всього до 7 днів.

Як раніше наголошував заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак, щорічні гідравлічні випробування теплових мереж є необхідними роботами, які передбачені нормативними законодавчими документами України і є обов’язковими до виконання. Під час цих робіт вдається виявити слабкі місця на трубопроводах опалення, їх ліквідувати, щоб не допустити аварійних ситуацій взимку. Однак нічого конкретного щодо термінів проведення гідравлічних випробувань у мерії не заявляли.

Нагадаємо, цього року гідравлічні випробування у Львові розпочались 23 квітня і тривали майже місяць.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *