ОСТАННІ НОВИНИ

Батьки можуть перевірити розвиток дитини за допомогою онлайн скринінгу

Юлія Шпак

|

Родини з дітьми раннього віку (від 0 до 4 років) у Львівській області мають можливість перевірити розвиток дитини за допомогою онлайн скринінгу. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

 

Система онлайн перевірки є частиною реалізації проекту Twinning «Підтримка органів влади України в розробці законодавчих та адміністративних засад для запровадження системи раннього втручання та реабілітації дітей з інвалідністю і дітей, які мають ризик отримати інвалідність», яку впроваджує Мінсоцполітики.

Окрім Львівської проект діє у Закарпатській, Одеській та Харківській областях. Онлайн скринінг спрямований на виявлення у дітей відставання та порушення розвитку та визначення потреби у послузі раннього втручання для забезпечення розвитку дитини, збереження її здоров’я та життя.

Перевірити розвиток дитини за допомогою онлайн скринінгу можна за посиланням.

Зазначимо, що раннє втручання – це міждисциплінарна сімейно-центрована комплексна допомога для сім’ї з дитиною від народження до 4-х років, що має інвалідність, порушення розвитку чи ризик їх виникнення. Система раннього втручання підтримує всю сім’ю, даючи їй навички, необхідні для забезпечення найкращих умов для збереження здоров’я дитини, її розвитку і освіти. Це допомагає запобігти прогресуванню розладів, а також попереджає інституціоналізацію дітей. Завдяки ранньому втручанню діти і батьки отримують знання, навички, що дозволяють їм ефективно інтегруватися в громади.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *