ОСТАННІ НОВИНИ

Мешканці подаватимуть в суд на міську раду Львова через будівництво готелю у зоні ЮНЕСКО

Наталя Дуляба

|

Мешканці вулиці М. Вороного, Ф. Ліста та активісти подаватимуть в суд на чиновників Львівської міської ради за порушення процедури проведення громадських слухань щодо детального плану території, обмеженої вул. М. Вороного, вул. С. Руданського, вул. Ф. Ліста, вул. М. Коперника, пл. А. Міцкевича, просп. Т. Шевченка. Він передбачає зведення у зоні ЮНЕСКО 6-поверхового готелю із дворівневим підземним паркінгом, а також відновлення втраченого Пасажу Міколяша – торгового та громадського простору, що існував у місті до ІІ Світової війни. Про це Львівському порталу повідомили у ГО «Розвиток громади».

 

Місцеві мешканці, які виступили категорично проти зведення нового готелю на вул. М. Вороного, ще минулого тижня міському голові Львова Андрію Садовому наголошували, що їхню позицію у мерії до уваги не взяли. Вони заявили, що в межах громадських обговорень детального плану території висловили свою позицію щодо нового готелю та відновлення Пасажу Міколяша, зареєструвавши свої зауваження офіційно через ЦНАП, однак у міській раді їх так і не почули.

Не розглянувши існуючі зауваження громадськості, міська рада минулого тижня винесла на розгляд виконавчого комітету питання погодження детального плану території, що є порушенням законодавства.

«Це є грубим порушенням ЗУ «Про регулювання містобудівної діяльності» щодо врахування інтересів громадськості при затвердженні містобудівних документів. У такому випадку міські чиновники повинні були проаналізувати пропозиції людей та опублікувати результати такого розгляду. А у разі спірних питань щодо яких неможливо дійти згоди (як у цьому випадку), у тижневий термін (після подання пропозиції), мали дати розпорядження про утворення погоджувальної рада, до якої увійшли б представники громади», – йдеться у повідомленні.

Відтак львів’яни спільно з активістами вже готують звернення в суд щодо грубого порушення процедури проведення громадських слухань чиновниками Львівської міської ради.

Водночас місцеві мешканці пропонують замість 6-поверхового готелю на вул. М. Вороного, де зараз діє стихійна парковка на 45 місць, облаштувати громадський простір та звести будівлю із паркінгом на першому поверсі, оранжереєю і бібліотекою на інших рівнях. При цьому громадськість також виступила проти того, аби місто проводило власний конкурс на кращу пропозицію щодо громадської забудови цієї території.

Таку ініціативу вчора, 19 червня, під час зустрічі підтримав головний архітектор детального плану території Юрій Столяров, який нібито готовий доопрацювати свій проект з урахуванням думки громади.

Натомість ініціативу мешканців й активістів про створення погоджувальної комісії щодо детального плану території у міській раді проігнорували.

Нагадаємо, територія, обмежена вул. М. Вороного, вул. С. Руданського, вул. Ф. Ліста, вул. М. Коперника, пл. А. Міцкевича, просп. Т. Шевченка, входить в охоронну зону ЮНЕСКО.

А готель із дворівневою парковкою на 60 місць, який хочуть зводити на вул. М. Вороного, прийматиме машини своїх туристів і туристів готелю «Жорж», а не безпосередньо автівки львів’ян. При цьому Андрій Садовий наголошував, що готель із паркінгом, на який уже знайшли інвестора, «є дуже важливим у вирішенні проблеми паркування у центрі міста».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *