ОСТАННІ НОВИНИ

Трансформування Винниківської санаторної школи-інтернату в ліцей. ЛОР не підтримала ініціативу

Соломія Головіна

|

Депутати Львівської обласної ради сьогодні, 19 червня, відмовилися приймати рішення про перепрофілювання Винниківської санаторної школи-інтернату в науковий ліцей. Відповідне рішення не набрало необхідно кількості голосів, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Постійна комісія з питань освіти та науки рекомендувала підтримати цей проект рішення. Голова облради Олександр Ганущин також закликав обласних обранців проголосувати за нього.

Як пояснила директор департаменту освіти і науки Любомира Мандзій, згідно із передбаченим перепрофілюванням, з 1 вересня заклад мав би продовжувати працювати як санаторна школа, а вже з 1 вересня 2019 року –  він мав би трансформуватися в ліцей.

«На Львівщині є актуальним питання наукового ліцею…Так, ми справді маємо потребу в вивченні фізики, математики, хімії в добрих умовах для обдарованих дітей зі всієї області. І це б хотіли зробити на теренах Винниківського ліцею. Матеріально-технічна база санаторної школи, фаховий рівень педагогічного персоналу дозволить створити якісне освітнє середовище, розкрити потенціал обдарованих дітей», – сказала вона.

За словами Любомири Мандзій, у області є чотири санаторні школи-інтернати – у Винниках (для дітей з легеневими проблемами), Сокалі (для дітей з проблемами сколіозу), Львові (для дітей з серцево-судинними захворюваннями), Бориславі (для дітей з проблемами кишково-шлункового тракту).

«Я скажу чесно, що лише школа у Бориславі повністю відповідає положенню про такий тип навчального закладу. А він передбачає навчання протягом максимум одного, максимум – двох років. Цю норму повністю там виконано, у решта – грішать на її виконання», – наголосила посадовиця.

Перед депутатами облради виступила керівниця Винниківської санаторної школи-інтернату Лілія Свистович:

«На сьогоднішній день ще нема положення про науковий ліцей. До нього ставитимуться дуже високі вимоги і я не впевнена, що ми їх зможемо забезпечити. Також передбачається розформування всіх дітей під час перепрофілювання наступного року, а це може потягнути за собою те, що ми напевно не наберемо той контингент, який нам потрібен…».

Депутати не погодили перепрофілювання: для цього забракло голосів.

Нагадаємо, під стінами Львівської облради вже двічі пікетували через реорганізацію санаторної школи-інтернату у Винниках.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *