ОСТАННІ НОВИНИ

Обласні депутати відмовилися виділяти допомогу родинам при народженні малюків

Соломія Головіна

|

Депутати Львівської обласної ради сьогодні, 19 червня, під час сесійного засідання не ухвалили рішення про надання допомоги сім’ям при народженні дитини, передає з місця події кореспондент Львівського порталу.

 

Власне, у проекті рішення йшла мова про те, щоб передбачити обсяг видатків за загальним фондом обласного бюджету в  розмірі 1000 грн кожній родині, у якій народилася дитина у 2017 році з рахунок перевиконання надходжень до обласного бюджету.

Водночас при формуванні обласного бюджету Львівщини на 2018 рік пропонувалося передбачити обсяг видатків за загальним фондом   обласного бюджету в розмірі 2000 грн кожній родині, де народилася дитина у 2018 році.

Окрім цього, обласні депутати мали звертатися до Президента України, Верховної Ради та Кабміну з проханням збільшити розмір допомоги при народженні дитини з метою підвищення народжуваності в державі.

Однак це рішення не набрало необхідної кількості голосів депутатського корпусу.

Як зауважила директор департаменту соціального захисту Львівської ОДА Наталія Кузяк, щорічно на Львівщині народжується близько 27 тис. дітей, відтак згідно із проектом рішення на це потрібно було б понад 54 млн грн.

Водночас вона нагадала про «бейбі-бокси», які з вересня будуть видавати всім українським сім’ям при народженні дитини і наголосила, що департамент вважає недоцільним приймати проект рішення, винесений на розгляд депутатів.

Своєю чергою депутат обласної ради Олег Панькевич обурився, що для підняття зарплат чиновників ЛОДА  гроші знаходяться, а для виділення допомоги при народженні дитини – ні.

«Проектом рішення пропонувалося віднайти хоч найменші можливості, хоча би задля певної моральної підтримки сімей, які цього потребують, щоби зупинити демографічну катастрофу в Україні, зокрема, на Львівщині…І ми побачили «футбол», як цей проект рішення перекочовує з комісії в комісію…Виявляється, що допомога Гройсмана (мова йде про ініціативу із «бейбі-боксами», – Ред.) є достатньою для багатодітних сімей. Так вважають депутати облради, які виділяють 18 млн грн для чиновників Львівської ОДА. Кажете 54 млн грн – багато? Це премія кількох чиновників центрального рівня…», – обурився він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *