ОСТАННІ НОВИНИ

Міськрада Львова ніяк не може оштрафувати «Гранд Готель» за незаконну надбудову на даху

Олена Карп'юк

|

Адміністративна комісія при виконавчому комітеті Львівської міської ради знову відкладає розгляд питання щодо самочинного встановлення металевої конструкції на даху «Гранд Готелю», що на просп. Свободи. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

 

Сьогодні, 19 червня, адмінкомісія розглянула 6 протоколів щодо незаконних дій фізичних та юридичних осіб на об’єктах культурної спадщини Львова в центральній частині міста. Мова йде про самочинне встановлення пластикових вікон і дверей замість дерев’яних, про надбудови, тощо.

Своїм рішенням адміністративна комісія наклала штраф у розмірі 1700 грн на фізичну особу, яка проживає на вул. Стрийській, 30, і без погодження замінила дерев’яні вікна на металопластикові на об’єкті культурної спадщини.

Справи щодо трьох юридичних осіб («Будинок вчителя» на вул. Коперника; Львівський обласний апеляційний суд на площі Соборній, 7; ПП «Євробуд» на вул. Дорошенка) відтермінували, надавши час на підписання охоронних договорів та повернення фасадів до попереднього стану.

Водночас розгляд питання щодо самовільного встановлення металевої конструкції на даху «Гранд Готелю», власником якого є відомий бізнесмен і депутат Львівської міської ради від БПП Григорій Козловський, адмінкомісія переносить щонайменше двічі-тричі.

Як повідомляв Львівський портал, адмінкомісія вже не вперше просить керівництво «Гранд Готелю» демонтувати самовільно встановлену надбудову на даху.

Також на проспекті Свободи біля «Гранд Готелю» обладнали парковку, через яку активісти протестували у листопаді минулого року. Згодом перед входом у готель встановили дашок, а орієнтовно на початку червня на тротуарі біля готелю почали монтувати ще й літній майданчик.

Сам «Гранд Готель» розташований відразу поруч із пам’яткою архітектури – Музеєм етнографії та художнього промислу.

Як відомо, Григорію Козловському належить винниківський футбольний клуб «Рух», заклад «Королівська пивоварня» та Винниківська тютюнова фабрика. Також він є співвласником будівельної фірми Avalon, яка зводитиме у Львові першу 25-поверхівку.

Нагадаємо також, що адміністративну комісію при виконкомі Львівської міськради утворили 2 березня. Вона вже встигла оштрафувати близько ста власників квартир у пам’ятках архітектури, а також накласти штраф у розмірі 170 000 грн на двох підприємців.

Все, що потрібно знати про штрафи за пошкодження пам’яток архітектури у Львові, читатйте тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *