ОСТАННІ НОВИНИ

60% безробітних на Львівщині мають вищу освіту

Олена Карп'юк

|

Станом на 1 червня роботу на Львівщині шукали 14 600 людей. За віком найчисельнішою була група безробітних «45+» (38%), 37% становила молодь до 35 років, а чверть складали особи, віком від 35 до 45 років. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

 

Станом на початок червня у базі вільних робочих місць і вакантних посад центру зайнятості було 7 900 пропозицій працевлаштування, відтак на одну вакансію в області в середньому претендували двоє безробітних (торік – троє).

На початку червня 60% клієнтів центру зайнятості становили особи, що свого часу отримали дипломи вищих навчальних закладів, ще 30% здобули професійно-технічну, а 10% – загальну середню освіту.

За професійними групами серед безробітних переважали законодавці, вищі державні службовці, керівники та менеджери (18,9%), 15,8% складали робітники з обслуговування, експлуатації та контролю за роботою устаткування і машин, 14,4% – працівники сфери торгівлі та послуг, 9,1% – кваліфіковані робітники з інструментом, 8,2% – представники найпростіших професій, 6,5% – технічні службовці, 1,3% – кваліфіковані робітники сільського господарства.

Найбільше нинішніх безробітних раніше працювали в сфері торгівлі та ремонту – 17%, установах державного управління, оборони, бов’язкового соціального страхування – 16%, на заводах переробної промисловості – 14%, у закладах охорони здоров’я та надання соціальної допомоги – 5%. Частка жителів міст у складі робочої сили, що не була зайнята трудовою діяльністю, становила 59%.

Чверть безробітних – це клієнти Львівського міського центру зайнятості, ще 21% – жителі Самбірського, Старосамбірського, Золочівського та Жидачівського районів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *