ОСТАННІ НОВИНИ

Синютка просить львівських підприємців не вмикати у своїх закладах російську попсу

Олена Карп'юк

|

Голова Львівської ОДА Олег Синютка скерував листи до підприємців із проханням переглянути музичний репертуар у своїх закладах та у громадських місцях й відмовитися від низькопробної російської попси. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Олег Синютка пояснив, що у Львівську ОДА звернулися учасники АТО, які не бажають чути російської поспи у Львові та області. Відтак він скерував відповідні листи до підприємців.

«Поділяю думку громадськості, тому видав доручення, відповідно до якого ми скерували звернення до підприємців із проханням переглянути музичний репертуар в закладах та у громадських місцях, і закликаю викорінити низькопробну російську попсу, яка є чужою для нашого середовища та культури. Вважаю, що українська музкультура багата на український продукт, в тому числі завдяки мовним квотам запропонованих президентом, і готова продукувати якісний музичний контент», – написав Олег Синютка.

Також він наголосив, що попса артистів із «чорного списку» СБУ не має бути присутньою на Львівщині, а тим паче у громадських місцях. Тому очільник ОДА сподівається, що бізнес відгукнеться і стане «провайдером патріотичної позиції».

Нагадаємо, на Великдень відвідувачі бару «Бідон», що вулиці Лесі Українки, побили львів’янина через те, що він поскаржився на російську музику, яка грала у закладі.

Також у середині квітня депутати Львівської облради закликали Олега Синютку та керівників органів місцевого самоврядування області встановити мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *