ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині збільшилася кількість хворих на кір

Вероніка Рой

|

У Львівській області за тиждень (07.06-11.06)  зареєстровано 484 випадки  кору, в тому числі 353 дітей до 17 років, що становить 72,9%. Серед дорослих  – 131 випадків (27,1%). Про це Львівському порталу повідомили у Львівському обласному лабораторному центрі МОЗ України.

 

Зазначається, що на минулому тижні було зафіксовано 351 випадок захворювання на кір, тобто спостерігається збільшення на 133 випадки.

«Найбільше випадків зареєстровано у вікових групах 5–9р. та 1-4р.  75,5% хворих дітей не мають щеплень проти кору. Госпіталізовано з діагнозом   кір в інфекційні стаціонари області 318 осіб (65,7%), у тому числі 223 дітей віком до 17 років. З початку року захворіли на кір 3 428 людей, в т.ч. 2 055 дітей і 918 дорослих. Зареєстровано 4 спалахи в організованих колективах. Найбільше хворіють кором на територіях:  м. Львів,  Пустомитівський, Городоцький, Стрийський, Яворівський, Перемишлянський, Мостиський  райони», – йдеться у повідомленні.

Кір – це дуже небезпечне і заразне захворювання, ліків від кору не існує. Зупинити спалах може тільки вакцинація.

Нагадуємо батькам: якщо вашій дитині скоро виповнюється 1 рік або 6 років, їй необхідно зробити щеплення за календарем щеплень. Якщо дитина пропустила першу чи другу дозу вакцини КПК за графіком, зверніться до медичного закладу для якнайшвидшого отримання безоплатного щеплення.  Вакцини проти кору є достатньо для проведення щеплень проти кору всім віковим групам дітей до 18 років, які цього потребують. Міністерство охорони здоров`я розпочне вакцинацію дорослих у групах ризику. Наразі в МОЗ затверджується порядок проведення імунізації дорослим та визначаються групи ризику, про що буде повідомлено додатково.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *