ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська мерія видавала списані вуличні вказівники за нові? (оновлено)

Андрій Котенський

|

«Нові» вуличні вказівники, які встановили по Львову ще у 2010 році, виявилися привезеними із Литви. Це стало зрозуміло після того, як із табличок злущилася фарба, і з-під неї стало видно написи литовською мовою. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

 

«На вуличних вказівниках зліз Львів, але проявився Вільнюс. Чи то фарба у Львові погана, чи то литовська основа стійкіша? Одним словом, гуманітарна допомога», – прокоментував опубліковану світлину львівський історик Vasyl Rasevych.

Як відомо, 8 років тому до дня міста у центральній частині Львова встановили близько дві сотні нових табличок із назвами вулиць, які містять транслітерацію латинськими літерами.

Встановлення табличок у 2010 році було частиною проекту TACIS «Створення туристично-інформаційної інфраструктури в м. Львові». Це був перший проект з ознакування вулиць в Україні, на який Львів витратив майже 760 тисяч євро.

У мерії розповідали, що згідно з вимогами, таблиці будуть стійкими до погодних умов та зручними в обслуговуванні.

«Всім вимогам найкраще відповідають традиційні металеві таблички, покриті склоемаллю. Вони міцні, довговічні (термін експлуатації – до 50 років), легкі в обслуговуванні, емаль надійно захищає поверхню металу від корозії. У більшості міст Європи для виготовлення табличок зараз використовують саме таку традиційну технологію. На західній Україні потужностями, що необхідні для виготовлення потрібної кількості таблиць, володіє тільки Чернівецький завод емалевих виробів, який і виготовляє таблички», – зазначили тоді в ЛМР.

Після публікації матеріалу заступник мера Львова Андрій Москаленко повідомив, що вуличні вказівники, які встановили по Львову у 2010 році, виявилися пошкодженими наліпками під час зйомок фільму.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *