ОСТАННІ НОВИНИ

Декларації з лікарями підписали майже 600 тисяч мешканців Львівщини

Олена Карп'юк

|

Станом на сьогодні, 18 червня, декларації з лікарями підписали вже майже 600 тисяч мешканців Львівської області. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

 

«На сьогоднішні на Львівщині вже підписали 591 191 декларацію. У системі E-Health зареєстровано 118 лікувальних закладів і 1482 лікарі, які можуть обиратися для надання медичної допомоги. Сьогодні важливо розуміти, що кожен має право обрати того лікаря, якому довіряє», – розповіла головна лікарка Миколаївської центральної районної лікарні Ірина Хрущ.

Нагадаємо, для того щоб обрати свого лікаря, потрібно взяти паспорт, ідентифікаційний код та мобільний телефон, прийти до фахівця та підписати з ним декларацію. Для обрання лікаря дитині (педіатра) необхідно взяти ще свідоцтво про її народження. Дитину приводити необов’язково. Декларацію з лікарем в цьому випадку підписує один із батьків або інший законний представник дитини.

Підписати декларацію можна лише в медзакладах, що підключені до електронної системи. Вони матимуть наліпку «Тут можна обрати свого лікаря».

Лікар або представник медзакладу (медсестра, працівник реєстратури) введе ваші дані в електронну систему. Після чого на ваш мобільний надійде СМС із кодом, який потрібно повідомити працівнику закладу. Декларацію роздруковують із електронної системи, ви перевіряєте правильність внесених даних та підписуєте її у двох примірниках, один із яких забираєте зі собою.

До обов’язків вашого лікаря входить: лікування та обстеження, призначення необхідних аналізів, направлення до профільних спеціалістів, вакцинація, профілактика захворювань, видача рецептів, медичних довідок та лікарняних листків.

Як повідомляв Львівський портал, станом на 11 червня декларації з лікарями підписали більше 513 тисяч мешканців в області.

Найактивніше укладають декларації у Моршині, Бориславі, Червонограді, Трускавці, а також у Дрогобицькому, Яворівському, Старосамбірському, Сколівському та Городоцькому районах Львівщини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *