ОСТАННІ НОВИНИ

У громадському транспорті Львова не вистачає місць для 25 тисяч пасажирів

Соломія Головіна

|

Львову не вистачає близько 25 тисяч пасажиромісць в наявному громадському транспорті. Про це сьогодні, 13 червня, під час прес-конференції повідомив заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури з питань транспорту Андрій Білий, передає кореспондент Львівського порталу.

 

За його словами, щодня громадським міським транспортом перевозиться близько мільйона пасажирів.

«Найбільший пік навантаження на громадський транспорт припадає з 8.00 до 9.00. Так, о пів на восьму ви ще можете легко сісти у автобус, а ось о пів на дев’яту – це вже майже неможливо. Це дуже чітко прослідковується по всіх напрямках», – сказав Андрій Білий.

Таким чином, як наголосив посадовець,  з 7.00 до 10.00. необхідно перевезти 150 тисяч пасажирів.

Він додав, щоб забезпечити нормальну провізну здатність, треба збільшити кількість громадського транспорту.

Так, у 2018 році планувалося закупити 50 трамваїв, 40 тролейбусів, 100 автобусів. Трамваї придбають вживані, а ось тролейбуси і автобуси будуть новими.

У 2019 році заплановано купити  30 трамваїв, 40 тролейбусів і 150 великих автобусів.

«Однак, по факту, цього року очікуємо отримати 30 вживаних трамваїв, 50 нових тролейбусів і 150 нових автобусів. Перших 30 трамваїв очікуємо вже в серпні цього року. Наступний проект, щодо 50 нових тролейбусів, йде за планом. Зараз готується тендерна документація. У найближчий місяць будемо оголошувати тендер. Тендер відбуватиметься за міжнародними стандартами, переможця визначатимемо спільно з ЄБРР. Нові 150 автобусів будемо купувати в лізинг. Очікуємо до кінця року їх отримати і запустити на маршрути», – наголосив посадовець.

Водночас він зазначив, що акцент робитимуть на збільшенні кількості трамваїв та тролейбусів:

«До чого ми рухаємося? Має бути однозначно збільшена кількість електричного екологічного транспорту. Тим  більше, що у Львові контактна тролейбусна та трамвайна мережі досить розвинуті, і ми можемо ще довантажувати легко до 200 тролейбусів».

Ознайомитись детальніше із планом розвитку транспортної галузі Львова на найближчі два роки можна тут.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *