ОСТАННІ НОВИНИ

Підприємців Львівщини оштрафували на 10 мільйонів за нелегальних працівників

Олена Карп'юк

|

Протягом травня  Головне управління Держпраці у Львівській області винесло 73 постанови на підприємців за порушення законодавства про працю. Загалом підприємства оштрафували  на 10,4 млн грн. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

 

За неналежне оформлення 45 працівників, які працювали у будівництві, охоронній і виробничій сферах, торгівлі, винесено десять постанов на більше, ніж 5 млн грн.

«Штрафні санкції передбачені у випадках фактичного допуску працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту), оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи повний робочий час, установлений на підприємстві, та виплати заробітної плати (винагороди) без нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та податків», – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що згідно з законодавством, за одного найманого працівника без належного оформлення трудових відносин  передбачений штраф у розмірі 111 690 грн.

Також протягом травня працівники Держпраці Львівщини склали ще 63 постанови про накладення штрафу на підприємців за нелегальних працівників.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *