Львівщина віддала медичний вертоліт Ка-226 на Миколаївщину

Андрій Котенський

|

Сьогодні, 8 червня, на території Міжнародного аеропорту «Львів» імені Данила Галицького відбулась передача вертольота Ка-226 від Львівської обласної державної адміністрації до сфери управління Міністерства оборони України. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛОДА.

 

Безоплатна передача вертольота Ка-226 у комплекті з експлуатаційно-технічним майном, в тому числі медичне обладнання, з балансу комунального закладу Львівської обласної ради «Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» до сфери управління Міністерства оборони України здійснено для потреб військової частини А1688 Військово-Морських Сил Збройних Сил України (м. Миколаїв) для виконання завдань із медичного забезпечення (евакуації поранених), а також пошуково-рятувальних дій.

«Знаково, що сьогодні тут, на львівському летовищі ми передаємо цей гелікоптер, який лежав у розібраному стані кілька років. Завдяки волонтерам, завдяки всім небайдужим людям ми сьогодні маємо можливість передати цей вертоліт Військово-морським силам України. Це ще один крок, який робить Львівщина до нашої спільної перемоги», – прокоментував голова Львівської ОДА Олег Синютка.

Як відомо, вертоліт Ка-226 за своїми льотно-технічними характеристиками може виконувати завдання з несення чергування з медичного забезпечення (евакуація поранених) в зоні проведення Операції Об’єднаних сил. Він оснащений всім необхідним медичним обладнанням для надання першої медичної допомоги.

«Від особового складу морської авіації щиро дякую громаді Львівщини, які долучились до сьогоднішньої важливої події. У кожному врятованому завдяки цьому гвинтокрилу житті буде частка вашої праці, ваша заслуга», – зазначив командир 10-ї морської авіаційної бригади Військово-морських сил Збройних Сил України Ігор Бендзай.

Зазначимо, що у 2013 році постановою КМУ «Про передачу майна до сфери управління Львівської обласної державної адміністрації для потреб системи екстреної (швидкої) медичної допомоги та медицини катастроф» Львівській облдержадміністрації був переданий вертоліт Ка-226 вартістю 35 994 002,4 гривень.

Як раніше Львівський портал повідомляв, придбаний у Росії літальний апарат КА-226 для служби Екстреної медичної допомоги Львівщини виявився технічно не готовим до виконання рятівних операцій. Повітряне судно було довший час законсервоване, а відтак ряд деталей вийшло із ладу.

Як літальний апарат за медичним призначенням – він готовий. Зокрема, повітряне судно обладнане дихальним та реанімаційним обладнанням для надання медичної допомоги під час рятувальних операцій.

У 2014 році Львівщина намагалася передати цей вертоліт на потреби Міноборони в зоні АТО. За рік по тому депутати Львівської обласної ради вирішили безкоштовно передати гвинтокрил КА-226 у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Дніпропетровської області.

У березні 2017 року зявилася інформація, що гелікоптер медицини катастроф Львівщини віддадуть в Одесу.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *