ОСТАННІ НОВИНИ

Завтра львівські журналісти і рятувальники малюватимуть ангелів на гонтах, щоб зібрати кошти на оптику для військових

Соломія Григор'єва

|

Завтра, 6 червня, в рамках благодійного проекту «Ангели надії від захисників спокою і сторожів правди» журналісти та рятувальники малюватимуть ангелів на гонтах під пильним наставництвом відомого художника-іконописця Лева Скопа.

 

Попередній такий проект зібрав 20 відомих жінок Львова, тож намальовані ними гонти зібрали чималу суму. Цього разу гонти малюватимуть львівські журналісти та рятувальники.

«Чому ми вирішили зібрати саме журналістів і надзвичайників? Рятувальники – це люди, які жертвують  своїм життям заради інших, а журналісти теж рятують людей, доносячи до них правду», – розповіла під час прес-конференції координатор проекту Марія Петришин.

Варто розуміти, що гонти – це дощечки, якими вкривали дахи старовинних церков. Коли храм реставрують, що ці дерев’яні елементи вже не можуть служити захистом, тому художник Лев Скоп збирає їх і малює на них ікони.

«Гонти – це енергетичні обереги, бо це з самого початку частинка храму. А так вони буде продовжувати жити в когось в хаті і передавати свою магічність», – пояснює іконописець

Кульмінацією проекту стане благодійний тихий аукціон із намальованих робіт, який відбудеться 7 червня у Львівській міській раді, а виручені кошти підуть на допомогу українським військовим. Стартові ціна кожного малюнку – 300 грн.

«Ми постійно допомагаємо війні, воїнам, хлопцям на сході. Безперечно у є багато потреб там. Останньою нашою покупкою туди була оптика. Вона вже працює на сході, бо ми її взяли в кредит. Тому кошти з цього аукціону ми задіємо для погашення цього боргу», – зазначила волонтерка Марія Петришин.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *