ОСТАННІ НОВИНИ

На Донбасі ворог поранив двох українських військових

Юлія Шпак

|

Внаслідок бойових дій двоє наших військовослужбовців отримали поранення різного ступеня. Наразі вони отримують допомогу у медичних закладах. Про це Львівському порталу повідомили у інформаційно-аналітичному центрі Національної безпеки України.

 

Луганський напрямок

Минулої доби зафіксовано 8 прицільних обстріли з боку противника, з них шість – із застосуванням мінометів та артилерії.

Найбільш активні бойові дії тривали в районі населеного пункту Новолуганське. Тут протягом кількох годин противник вів вогонь з мінометів калібрів 120 та 82 мм, БМП та усіх типів і калібрів стрілецької зброї.  Наші підрозділи були змушені відкривати вогонь у відповідь, аби вгамувати нахабство окупантів.

У районі населеного пункту Зоря бойовики російських окупаційних військ, в порушення Мінських домовленостей, на світанку застосували артилерійські системи калібру 152 мм. У бік наших позицій в цьому районі було випущено 18 снарядів цього калібру.

Також під ворожими обстрілами з мінометів  різних калібрів, гранатометів та великокаліберних кулеметів опинилися позиції Об’єднаних сил в районах Зайцевого та Луганського.

Крім того, по одному нетривалому обстрілу з гранатометів та кулеметів зафіксовано в районі Кодеми та Новозванівки.

Донецький напрямок

Зафіксовано 28 ворожих обстрілів. Найбільш активні бойові дії тривали в районах населених пунктів Новоселівка, Новотороїцьке, Богданівка та Гранітне.

В районі Богданівки наші позиції опинилися під потужним обстрілом артилерійських систем калібру 152 мм. У бік наших військових було випущено 40 снарядів цього калібру.

Артилерія калібру 122 мм також була двічі застосована противником в районі населеного пункту Новоселівка. Загалом наші захисники нарахували 15 вибухів у місцях розташування своїх опорних пунктів.

В районі Гранітного вів вогонь ворожий танк.   Протягом години він зробив 30 пострілів у бік наших  позицій.

Загалом, на цьому напрямку активність противника також відзначалася в районах населених пунктів Березове, Гнутове, Мар’їнка, Невельське, Павлопіль, Піски, Троїцьке, Чермалик, Широкине та шахта Бутівка. Найбільша кількість ворожих обстрілів – 5 разів, зафіксована в районі Водяного. Бойовики російсько-окупаційних військ застосовували міномети  калібру 120 мм, БМП, гранатомети та стрілецьку зброю усіх типів і калібрів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *