ОСТАННІ НОВИНИ

Студенти пікетували Російське консульство у Львові

Юлія Бойчук

|

Сьогодні, 24 травня, Студентська рада Львова провела мирну акцію протесту з метою привернення уваги громадськості до незаконного ув`язнення у Російській Федерації 64 громадян України, повідомляє кореспондент Львівського порталу.

Близько 200 студентів зібралися у центрі Львова і пройшли маршрутом пл.Ринок – консульство Російської федерації – пл.Ринок. У руках активісти тримали листівки з прізвищами політв`язнів з вимогою звільнити їх.

Хода була мовчазною, а колона рухалася у супроводі барабанного дробу, щоб привернути увагу перехожих до написів на плакатах – «Волю кримським заручникам», «Волю патріотам».

Деякі студенти символічно зав`язали рот чорними стрічками і, підійшовши до консульства РФ, зірвали їх на знак того, що не будуть більше мовчати. Після цього вони залишили біля консульства листівки з іменами політв`язнів і повернулися до початкової точки збору.

Організатори наголосили, що акція мирна, тому, щоб уникнути провокацій ніяких інших дій не вчиняли.

Хода завершилася на площі Ринок. Активісти подякували організаторам і нагадали усім присутнім, що: «Поки ми тут «гуляємо», бранці Кремля сидять, і за них потрібно пам’ятати».

Зауважимо, що колону супроводжували поліцейські, ситуативно перекриваючи рух на дорогах.

Як відомо подібні акції проти дій РФ вже неодноразово відбувалися у Львові.

Фото: Юлія Бойчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *